Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Epe - Automobiliste raakt gewond                          |
Een 20-jarige automobiliste uit Enschede raakte zondagavond (6/5) gewond na een aanrijding. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 23.55 uur op de A50 ter hoogte van Epe op de rijbaan richting Zwolle. Een 31-jarige automobilist uit Epe raakte door onbekende oorzaak van de weg en stuurde hierna naar links. Hierdoor botste hij tegen de vangrail en kwam uiteindelijk dwars op de weg tot stilstand. De bestuurster uit Enschede kwam aanrijden en kon de stilstaande auto niet ontwijken, met een aanrijding als gevolg. Hierbij raakte de vrouw gewond. De Epenaar verklaarde in slaap te zijn gevallen.

|     |Epe/Vaassen - Politie onderzoekt  bedrijfsinbraken        |
De politie is een onderzoek gestart naar de bedrijfsinbraken in Epe en Vaassen van zondag 6 mei. Bij de inbraken werd computerapparatuur weggenomen.

De inbraken vonden overdag plaats. Bij een bedrijf aan de Hamemrstraat in Epe werd rond 10.00 uur ingebroken, een half uur later bij een bedrijf aan de Griftsemolenweg in Vaassen en tegen 14.00 uur in een pand aan de Radeweg.

Vroeg in de avond rond 18.20 uur werd ingebroken bij een bedrijf aan de Aalbosweg.

Bij de inbraken werden TFT-schermen, computers, een beamer en laptops weggenomen.

Een passant trof zondagmiddag langs de Soerelseweg een zak met daarin een laptop aan. De politie onderzoekt of deze afkomstig is uit één van de bedrijven en of er een verband tussen de inbraken bestaat. De politie is op zoek naar tips en getuigen. Degenen die iets van de inbraken weet of heeft gezien, wordt verzocht te bellen via 0900-8844.

|     |Harderwijk - Jongen verdacht van diefstal scooter         |
De politie heeft zondagavond (6/5) een tiener aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een scooter weggenomen te hebben. De eigenaar van de scooter, een 16-jarige jongen uit Hulshorst heeft aangifte gedaan bij de politie.

De jongen uit Hulshorst had zondagmiddag zijn scooter geparkeerd op de Strandboulevard. Toen hij rond 22.30 uur terugkwam op de plek waar hij zijn scooter had geparkeerd, bleek deze te zijn verdwenen. Direct werd door de vriendenclub van de jongen een zoektocht op touw gezet. Eén van de vrienden had de tiener op de scooter zien rijden en wist aan de politie de naam door te geven. De politie ging op onderzoek uit en trof de scooter aan de bij de woning van de tiener. Hierop werd hij aangehouden op verdenking van diefstal/heling van de scooter. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in verband met verder onderzoek.

|     |Putten - Man aangehouden na slaan conducteur              |
De politie heeft zondagmiddag (6/5) een 24-jarige man uit Ermelo aangehouden. De man had in de trein van Ermelo naar Amsterdam een conducteur geslagen. De man werd ingesloten.

Bij de politie werd rond 16.10 uur gemeld dat de man in Putten uit de trein was gezet, omdat hij een conducteur had mishandeld. De man had gereisd zonder geldig plaatsbewijs en hem werd een boete aangezegd. Hij was het niet eens met de opgelegde boete en sloeg vervolgens de conducteur. De verdachte werd in Putten uit de trein gezet. Daar bedreigde hij een andere conducteur en ging op de rails lopen. Vervolgens stapte hij in de stoptrein richting Nijkerk. De politie wist de man aan te houden op het perron van het station Nijkerk. Bij de aanhouding verzette de man zich hevig. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --