Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Arnhem, 7 mei 2007

KNMV MOTORWEEK MET 120 RIJDERS GESTART!

Op maandagmorgen 7 mei vertrok om negen uur de eerste groep motorrijders van Sportcentrum Papendal naar TT Circuit Assen, waarmee de eerste KNMV Motorweek op treffende wijze werd ingeluid. Meer enthousiastelingen, bestaande uit sportmensen, motorimporteurs, dealers en bekende Nederlanders zouden volgen, totdat het voltallige gezelschap van 120 deelnemers was bereikt.

Bij de laatste groep toerrijders bevonden zich verscheidene bekende gezichten die 'iets' met motoren hebben, zoals Olympisch schaatskampioen Gerard van Velde, die als ambassadeur van de motorweek optreedt. In zijn spoor volgden de gebroeders Dennis en Elco van der Geest, de bekende judoka's die onlangs hun rijbewijs-A hebben gehaald. Televisiepresentator Humberto Tan reed zij aan zij met de NOS-sportverslaggever Evert ten Napel, de acteur John Jones en Mental Theo. Grote motorsporters sloten zich aan, zoals voormalig GP-coureur Jurgen van den Goorbergh en Barry Veneman, de huidige toprijder in het WK Supersport.

Hun deelname aan deze toertocht is een morele ondersteuning voor de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging die deze motorweek heeft georganiseerd om begrip te kweken voor het fenomeen motorrijden, waarmee de mobiliteit in ons land wordt bevorderd en het aantal files wordt teruggedrongen. "Een geweldige start van onze actieweek, met een grote opkomst ondanks het regenachtige weer. "We gaan lekker toeren en in Assen krijgt iedereen een mooi programma voorgeschoteld, waarbij men ook zelf, onder vakkundige begeleiding van onze instructeurs op het TT-circuit mag rijden", zei KNMV-directeur Martin de Graaff. in zijn openingswoord. "Wij staan vandaag in ieder geval niet in de file. Juist op een dag als vandaag wordt het voordeel van het motorgebruik aangetoond ", aldus ambassadeur Gerard van Velde. Tenslotte werd benadrukt om rekening te houden met de gladde wegen na de lange periode van droogte.

De KNMV Motorweek duurt van 7 t/m 12 mei en er zijn talloze activiteiten. Vrijdag 11 mei wordt de 'Burgemeesters en Politicitoer' gehouden, van Amsterdam naar Den Haag. Op zaterdag kan iedereen op het oefencircuit in Lelystad kennis maken met de speciale motoropleidingen van de KNMV en gedurende de hele week worden toertochten georganiseerd en kan de jeugd kennis maken met motocross. Kijk voor meer info op: www.heelnederlandopdemotor.nl.


---- --