Gemeente Heerde

Gemeente Heerde

Persbericht

Datum: 7 mei 2007

Onderwerp: 'Partnerschaftskommission Balve' op bezoek in Heerde

Op zaterdag 5 mei, Bevrijdingsdag, ontving het Comité Internationale Contacten Heerde (CICH) de 'Partnerschaftskommission' uit Balve voor hun halfjaarlijkse overleg. Hierbij worden de belangrijkste activiteiten besproken, die vanuit de commissies worden georganiseerd. De belangrijkste activiteit die dit jaar in Heerde plaatsvindt in het kader van dit partnerschap is het zomerkamp voor jongeren uit Heerde en Balve.

Het zomerkamp wordt van Heerdese kant georganiseerd door Bintwerk, dat ook in het CICH is vertegenwoordigd. Vooral jongeren uit gezinnen die weinig of niet op vakantie gaan, worden hiervoor uitgenodigd. Daarnaast is het belangrijk dat Duitse en Nederlandse jongeren met elkaar in contact komen. Dit laatste staat ook voorop bij de samenwerking die vanuit het CICH wordt geïnitieerd tussen De Noordgouw en de middelbare school in Balve.

Bij de bezoeken over en weer tussen de beide comités wordt de middag altijd gebruikt om elkaars gemeenten beter te leren kennen, bijvoorbeeld door bedrijfsbezoeken af te leggen. Dit keer was gekozen om beeldentuin De Queeste te bezoeken, waar juist op deze dag een speciale tentoonstelling werd geopend van Bulgaarse kunst.

De samenwerking tussen partnergemeenten Heerde en Balve is bedoeld om uitwisselingen te bewerkstelligen op sport-, cultuur- en onderwijsgebied om begrip te kweken tussen de verschillende culturen. De comités richten zich hierbij met name op jongeren.