FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten weer uitgenodigd door werkgevers beroepsgoederenvervoer voor cao-overleg

FNV Bondgenoten heeft vanmorgen een uitnodiging van de werkgeversorganisaties Transport Logistiek Nederland (TLN) en Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) ontvangen om de afgebroken cao-onderhandelingen op woensdag 9 mei om 19.00 uur te heropenen.

Na anderhalve week van succesvolle prikacties lijkt hiermee een einde gekomen te zijn aan de impasse in de onderhandelingen. Vanmorgen werd nog actie gevoerd bij een zestal bedrijven in Arnhem, Oosterhout en Born en in de Rotterdamse haven. Nu het eindbod van de werkgevers van tafel is zal FNV Bondgenoten ingaan op de uitnodiging van de werkgevers om de onderhandelingen aanstaande woensdag te hervatten.

Op 16 april legden de werkgevers een eindbod voor de CAO neer, waarover de bonden in het weekend van 12 en 13 mei de leden zouden raadplegen. De kaderleden van de bond besloten vorige week het eindbod met een negatief advies aan de leden voor te leggen. FNV Bondgenoten eist ondermeer 3% loonsverhoging. De werkgevers boden niet meer dan 2,5% loonsverhoging en weigerden afspraken te maken over correcte cao-betaling voor Oost-Europese werknemers.

In het beroepsgoederenvervoer werken 135.000 werknemers.
---