Politie Limburg-Zuid

Datum maandag 7 mei 2007

Maastricht; aangehouden met drugs

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie op de Maasboulevard in Maastricht een 42-jarige inwoner van Langeux (Fr) aangehouden, omdat de man drugs bij zich had.

De aangehouden verdachte zat in een auto. Aanvankelijk gaf hij aan een geringe hoeveelheid harddrugs voor eigen gebruik bij zich te hebben. Dat bleek 2,4 gram cocaïne te zijn. Bij een nader onderzoek van de rugzak die de man bij zich had werd bijna 48 gram cocaïne en heroïne en een geringe hoeveelheid hasjiesj aangetroffen. Verder had de man nog 400 Euro op zak.

Hij werd ingesloten.

Heerlen; verdachten vernielingen aangehouden

In verband met meerdere vernielingen, die in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 mei van dit jaar in het Heerlens centrum zijn gepleegd, heeft de politie drie jongens uit die plaats aangehouden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie op de Parallelweg in Heerlen een 17-jarige Heerlenaar aan, die een afgebroken verkeersbord bij zich had.

In het onderzoek dat daarop volgde hield de politie zaterdag nog twee Heerlenaren van 17 en 20 jaar als verdachten aan.

Twee van de drie aangehouden jongens blijken op de route vanaf de Honigmanstraat, Geerstraat, Laanderstraat naar de Parallelweg meerdere vernielingen te hebben gepleegd.

Zo liep een van hen over een geparkeerde auto, werden meerdere reclameborden, die om lantaarnpalen staan, stuk geschopt en vernielden zij van diverse geparkeerde auto's de spiegels of ruitenwissers. De aangehouden verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. Niet alle benadeelden van de vernielingen hebben bij de politie aangifte gedaan. De politie roept deze mensen op dit alsnog te doen.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --