Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 7 mei 2007

Zaanstreek-Waterland, 07-05-2007

Met onder meer: Boksbeugels, zonder rijbewijs met drank op en huiselijk geweld.

Politie zoekt getuigen mishandeling

Zaandam, zaterdag 5 mei 2007, 20:57 uur.

Het wijkteam van Zaandam-West zoekt getuigen van een mishandeling die heeft plaatsgevonden op de Houtveldweg op zaterdagavond tussen half negen en negen uur. Een 20-jarige jongeman uit Westzaan was na een dagje stappen in de fietsenstalling op zoek naar zijn fiets toen hij door twee jongemannen werd neergeslagen en terwijl hij op de grond lag werd geschopt of geslagen. De daders spraken wel Nederlands maar het was een soort straattaal en beiden hadden kort zwart haar met veel gel erin. Het slachtoffer liep door de mishandeling een dichtgeslagen oog en kneuzingen aan het hoofd op. Eventuele getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam via 0900-8844.

Boksbeugels

Zaandam, zondag 6 mei 2007, 13:36 uur.

Bij een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg werd door bewakingspersoneel een 31-jarige Zaandammer aangehouden wegens diefstal van boutjes en moertjes met een waarde van 1,60 euro. Na overdracht aan de politie kwamen bij fouillering twee boksbeugels te voorschijn die in beslag werden genomen. Voor de boutjes kreeg de verdachte een boete en voor het wapenbezit wordt afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt.

Snelheid

Marken, zondag 6 mei 2007.

De politie heeft zondagmiddag op de Provincialeweg naar Marken een snelheidscontrole gehouden met de radarauto. De snelheid van 400 voertuigen werd gemeten. 67 gingen op de foto omdat zij zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km per uur hielden. De hoogst gemeten snelheid was 146 km per uur. Tussendoor werden de controlerende agent vier bromfietsers bekeurd omdat zij geen helm op hadden. Eén bromfietser had nog niet de leeftijd van 16 jaar bereikt en er werd één bekeuring geschreven wegens inhalen over een doorgetrokken streep.

Huiselijk geweld

Purmerend, zondag 6 mei 2007.

De politie heeft een 40-jarige man uit Purmerend aangehouden omdat hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 38-jarige vriendin. De vrouw belde de politie na een ruzie waarbij zij een flink bloedende hoofdwond had opgelopen. Zij deed bij de politie aangifte van de mishandeling omdat zij in het verleden al meer mishandeld zou zijn en het nu zat was. De man werd ingesloten en de volgende dag na verhoor en opmaken van proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Inbraakpoging

Purmerend, zondag 6 mei 2007, 20:39 uur.

Een bewoonster van de Slaperdijk heeft bij de politie aangifte gedaan van poging tot inbraak in haar woning. Vanwege werkzaamheden staan er meerdere woningen in de steigers. Zondagavond rond half negen werden twee jongens op de eerste verdieping gezien die probeerden een raam open te maken. Na aanroepen gingen zij er vandoor in de richting van de Walakker. De daders zouden blanke jongens zijn van ongeveer 14 jaar oud. De gewaarschuwde agenten hebben nog gezocht maar geen verdachten meer aangetroffen.

Zonder rijbewijs met drank op

Zaandam, maandag 7 mei 2007, 02:20 uur.

De politie heeft een 30-jarige man uit Oost-Europa aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol en zonder rijbewijs een auto bestuurde. De automobilist viel op doordat hij met zijn auto door een plantsoen reed op de Linnaeusstraat. Bij een ademanalyse aan het bureau blies de man ruim drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid. De man kon het transactievoorstel van justitie niet betalen en werd daarom ingesloten. Hij moet voor het rijden met drank op zonder rijbewijs en door een groenvoorziening samen 645 euro betalen.

Gewonden na aanrijding

Broek in Waterland, maandag 7 mei 2007, 10:39 uur.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een aanrijding tussen drie voertuigen op de Provincialeweg N247. Een 46-jarige bestuurder van een personenauto uit Monnickendam reed vanuit de richting van zijn woonplaats in de richting van Broek in Waterland. Hij moest stoppen voor ander verkeer en een 39-jarige plaatsgenoot, die in een bestelbusje achter hem reed, kon niet tijdig stoppen en botste tegen zijn voorganger. Achter het busje reed een 35-jarige vrouw uit Katwoude. Zij kon ook niet tijdig stoppen en botste tegen het busje. De vrouw werd met nekklachten en de bestuurder van de bestelauto met een hoofdwond per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De voertuigen werden door een bergingsbedrijf weggesleept. Provinciale Waterstaat heeft olie van de rijbaan verwijderd.

Laatst gewijzigd 07-05-2007 15:58 | © Politie Zaanstreek-Waterland |