Datum: 7 mei 2007

Hillegom Beroving van koffer De politie doet onderzoek naar een beroving die plaatsvond op vrijdag 4 mei, rond 18.00 uur, op het Henri Dunantplein in Hillegom. Een 42 jarige man uit Haarlem deed naderhand aangifte. Hij was in de Passage ter hoogte van de bakkerij door een jongen en een meisje die op een scooter zaten beroofd van zijn koffer. De jongen had de koffer vanuit een mandje op de fiets weggegrist. De twee zijn er vervolgens in de richting van de Van Endelaan vandoor gegaan.

Leiden Overval in woning Maandagochtend 7 mei, omstreeks 09.00 uur, is een 27 jarige Leidse in haar woning aan de Juliana van Stolberghof overvallen. Twee mannen drongen de woning binnen, toen de Leidse de deur opendeed om de woning te willen verlaten. De twee mannen bedreigden haar en eisten geld. De mannen zijn op een gegeven moment weggegaan. Het is niet bekend of er buit is gemaakt.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden bij de recherche van Leiden via 0900-8844. Mogelijk hebben de twee mannen voor 09.00 uur zich in de buurt opgehouden.

Alphen aan den Rijn Overval op coffeeshop De politie van Alphen aan den Rijn is een onderzoek gestart naar een overval op een coffeeshop aan de Hooftstraat. De overval vond op vrijdag 4 mei, rond 23.30 uur, plaats. Een gemaskerde man stapte rond deze tijd de coffeeshop binnen en bedreigde de aanwezigen met een wapen en eiste geld. Nadat de overvaller de shop had verlaten is de politie ingeschakeld. Agenten hebben een zoektocht in de omgeving gehouden, maar de verdachte niet meer aangetroffen. De technische recherche heeft een onderzoek gedaan naar eventueel door de verdachte achtergelaten sporen. Mogelijk hebben bewoners van de Leerhoevestraat en de Rhenanialaan de man zien lopen. Zij en andere getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de recherche van Alphen aan den Rijn, via 0900-8844.

Gouda Aangifte van mishandeling Een 54 jarige man uit Lopik heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man fietste bij de Krugerlaan, Sportlaan toen hij gebeten werd door een herderachtige hond. De hond beet niet door, maar de tandenafdruk stond wel even in de been van de fietser. De hond rende vervolgens weg. De man stopte met fietsen en er ontstond een woordenwisseling met het baasje van de hond. Op dat moment kwam de hond weer op hem aflopen, de fietser riep dat hij de hond wel kon slaan. Daarop kwam er een man op hem afstormen die hem een aantal keer met een vuistslag op de borst sloeg en bedreigde. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de man.

Waddinxveen Aanhouding na brand in woning De politie heeft op zondag 6 mei, rond 00.25 uur, een 61 jarige man uit Waddinxveen aangehouden nadat er in zijn woning aan de Tesselschadelaan brand was uitgebroken. Hij wordt verdacht van onzorgvuldig handelen. De verdachte was onder invloed van alcohol en is in waarschijnlijk in slaap gevallen, terwijl er een pan op het fornuis stond. Toen hij wakker werd zag hij de pan branden. Hij probeerde de pan, een frituurpan met water te blussen, waardoor hij brandwonden over zijn lichaam opliep. Uiteindelijk hebben omwonenden hem uit de woning getrokken, maar de man wilde telkens weer naar binnen. Uiteindelijk heeft de politie hem vastgepakt en tot rust bedaard. Hij is voor onderzoek naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft de brand geblust.

Waddinxveen Inbraken in auto's In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 mei is er ingebroken in een aantal auto's, mogelijk zelfs acht auto's die geparkeerd stonden op de Zuidplaslaan en Zuidplashof. De politie heeft inmiddels een aantal aangiftes opgemaakt, maar mogelijk heeft nog niet iedere benadeelde aangifte gedaan. De politie wijst erop dat aangifte doen belangrijk is. Wanneer de politie goed op de hoogte is van wat er in de wijken gebeurt kan zij beter haar werk doen. Mogelijk zijn er getuigen van de inbraken, zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Waddinxveen via 0900-8844.

Niets erin. niets eruit De politie waarschuwt autobezitters niets in de auto achter te laten. Als er niets in ligt, kan er ook niets uit gestolen worden. Met de gelijknamige campagne Niets erin. niets eruit, probeert de politie de mensen te adviseren niets in de auto te laten. Toch komt het nog regelmatig voor dat er navigatiesystemen en laptops uit auto's worden gestolen. Zolang een dief regelmatig waardevolle spullen in auto's vindt, zal hij het blijven proberen.

Waddinxveen Diefstal uit bedrijf In een bedrijfspand aan de Coenecoop is in de nacht van donderdag 3 mei en vrijdag 4 mei ingebroken. De inbreker(s) zijn via het dak het pand binnengedrongen. Het pand was doorzocht op waardevolle spullen, het is nog niet bekend wat er is weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van Waddinxveen via 0900-8844.

--- einde berichten ---


---

Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --