Politie Drenthe

Maandagmidag

Hoogeveen, 07-05-2007

Licht gewond door aanrijding
COEVORDEN Een 44 jr. vrouw uit Coevorden raakte maandagmorgen licht gewond bij een aanrijding op de Bawina van Heemstralaan in Coevorden. De vrouw kwam in een bocht met haar auto in botsing met een tegemoetkomende auto. De 35 jr. bestuurster van deze auto uit Coevorden bleef ongedeerd. Waarschijnlijk hielde beide autos niet voldoende rechts. De gewonde vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg.

Politie vordert rijbewijs in
BEILEN Op de 80 km weg Eursing bij Beilen vorderde de politie maandagmorgen het rijbewijs in van een 23 jr. automobilist uit Hooghalen. De man reed daar met een snelheid van 143 km/uur.

Veel auto-inbraken
EMMEN/ODOORN In de nacht van zondag op maandag is op meerdere plaatsen in Emmen ingebroken in 13 geparkeerde autos. In de nacht van zondag op maandag gebeurde hetzelfde in Odoorn. Daar werden 16 autos opengebroken. Uit alle autos verdween de autoradio.

Politie waarschuwt voor overstekend wild
DRENTHE De bronstijd bij de reeën is weer in alle hevigheid losgebarsten. Voor het verkeer in met name de buitengebieden is dit goed te merken. Alleen al het afgelopen weekeinde registreerde de politie in Drenthe 11 verkeersongevallen met overstekende reeën. Bijna alle aangereden reeën overleefden dit niet. Maar daar bleef het niet bij. Ook twee personen raakten gewond. Eén door een aanrijding zelf. Een ander doordat hij zichzelf in de pols stak toen hij met een mes een zwaar gewond dier uit het lijden wilde verlossen.

De politie waarschuwt weggebruikers dan ook om vooral in gebieden met bos en natuur attent te zijn op plotseling overstekend wild. Pas de snelheid aan en hou ook voldoende afstand van andere weggebruikers zodat er als het nodig is voldoende ruimte is om af te remmen of voor een andere afremmende auto te stoppen.

Dirk Neef is vandaag de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe. Om met hem in contact te komen of voor informatie over deze berichten kunt u bellen met 0592 - 45 1280.