Gemeente Almelo

Gemeentesecretaris Almelo vertrekt naar De Hoenderloo Groep

7 mei 2007 - Gemeentesecretaris/algemeen directeur H.F.X. Geerdink (48) verlaat op 1 juli 2007 de Gemeente Almelo om in dienst te treden als algemeen directeur van De Hoenderloo Groep. De Hoenderloo Groep is een instelling voor jeugdzorg en onderwijs die een tijdelijk thuis biedt aan jongeren met complexe (gedrags)problemen. Herman Geerdink werkte ruim zes jaar bij de Gemeente Almelo.

Als gemeentesecretaris/algemeen directeur was Herman Geerdink eindverantwoordelijk voor de gemeentelijke organisatie, die circa 720 medewerkers telt. Daarnaast was hij adviseur van het college van burgemeester en wethouders, voorzitter van het directieteam en bestuurlijke gesprekspartner van de Ondernemingsraad. Verder was hij coördinerend gemeentesecretaris van de veiligheidsregio Twente en vervulde hij diverse landelijke functies op het gebied van veiligheid en ICT. Sinds 2005 was hij lid van het dagelijks bestuur van de landelijke Vereniging van Gemeentesecretarissen (VGS). Voor Herman Geerdink in 2001 in dienst trad bij de Gemeente, was hij ruim twintig jaar werkzaam bij de politie. Als laatste in de functie van districtschef in de regio Noord Oost Gelderland.

GOAL
Binnen de Gemeente Almelo gaf Herman Geerdink ondermeer leiding aan het Gezamenlijk Ontwikkelingstraject Almelo (GOAL), gericht op ondermeer een verandering van de organisatiestructuur, -cultuur en de werkwijze. In dit kader introduceerde hij de drie Sen, samenwerking, samenhang en samenleving, om deze doelstellingen kernachtig samen te vatten. Daarnaast gaf hij als ambtelijk adviseur mede de aanzet voor het Masterplan Almelo en het binnenstadsplan.

De Hoenderloo Groep
In Hoenderloo is Herman Geerdink de opvolger van Hans Nieukerke, die ruim dertig jaar directeur was van de instelling. De Hoenderloo Groep biedt jongeren die tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen een thuis. De instelling voor jeugdzorg kent ondermeer gezins- en leefgroepen. Daarnaast maakt de Glen Mills School, een school voor sociaal-delinquente jongens naar Amerikaans model, deel uit van de organisatie.

Het college van burgemeester en wethouders van Almelo buigt zich op korte termijn over de opvolging van Herman Geerdink

Zie ook:

* Website Hoenderloo Groep