Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom maandag 7 mei

BERGEN OP ZOOM, 7 mei 2007

Politie houdt verdachte van 7 aanrandingen aan

BERGEN OP ZOOM: De recherche van de politie Bergen op Zoom hield op maandag 7 mei een 77-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor aanranding. In de omgeving van de Noord- en Zuidzijde Zoom was al enige tijd onrust, omdat hier meerdere malen minderjarige meisjes werden aangerand. Naast enkele meldingen heeft de politie zeven aangiften opgenomen van aanranding. Doordat de slachtoffers en getuigen goede signalementen van de dader gaven kon de politie na onderzoek de verdachte aan te houden in zijn woning. Hij is in verzekering gesteld. Hij zal halverwege de week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Vreemdeling aangehouden in bezit van harddrugs

ROOSENDAAL: De politie hield op zondagavond een 27-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats aan voor het bezit van harddrugs. De politie kreeg even voor 18.00 uur melding vanaf de Staringlaan dat er een onbekende man verdacht rondhing bij een woning. De politie zag een man lopen die aan het signalement voldeed. De man gooide een aantal zakjes weg en ging ervandoor. De man is aangehouden op de Laan van Vlaanderen. De politie heeft met behulp van een politiehond ruim 15 zakjes met vermoedelijk harddrugs opgespoord en in beslag genomen. De inhoud van de zakjes zal door technisch rechercheurs worden onderzocht. De man is na verhoor overgedragen aan de
vreemdelingenpolitie en ingesloten, omdat hij ongewenst vreemdeling bleek te zijn.

Vijf aanhoudingen na vondst softdrugs

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op zondagavond een Belgische automobilist staande. De 27-jarige bestuurder en zijn bijrijder, ook een 27-jarige man, beiden uit Antwerpen, waren in het bezit van een kleine hoeveelheid softdrugs. De twee zouden de softdrugs hebben gekocht in een woning aan de Prins Bernhardlaan. De politie bezocht de woning en vond hier ruim 500 gram softdrugs. De drugs zijn in beslag genomen en de drie aanwezigen in de woning zijn aangehouden voor de handel in softdrugs. Het gaat om een 23-jarige en een 19-jarige man uit Bergen op Zoom en een 19-jarige man uit Roosendaal. De drie zijn na verhoor ingesloten.

Fietser breekt been bij ongeval

WOUWSE PLANTAGE: Een 23-jarige man uit Wouwse Plantage stak op zondagavond omstreeks 21.30 uur de Westelaarsestraat over. Hij zag hierbij vermoedelijk een auto bestuurd door een 22-jarige man uit Nispen over het hoofd. De automobilist wilde uitwijken, maar kon een aanrijding niet voorkomen. Hij reed met zijn auto aan de linkerzijde van de weg de sloot in.
De fietser is met een gebroken been en een hoofdwond naar het Sint Franciscus ziekenhuis vervoerd. Omdat er een vermoeden bestond dat de fietser onder invloed van alcohol verkeerde is van hem bloed afgenomen voor onderzoek.
Technisch rechercheurs hebben een onderzoek verricht naar de toedracht van het onderzoek. Hierna is de personenauto weggetakeld.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: Een 37-jarige inwoner van Bergen op Zoom is maandagmiddag door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed. De man was even daarvoor met zijn auto door nog onbekende oorzaak over de kop geslagen op de A58 ter hoogte van parkeerplaats de Bolusberg. De auto was op zijn kop terecht gekomen inde greppel. De bestuurder raakte niet gewond maar bleek wel onder invloed te zijn van alcohol. Hij blies een uitslag van 670 ug/l. Ook bleek later dat hij tijdens een rijontzegging reed. Voor beide feiten zal proces-verbaal op worden gemaakt.

Vrachtwagenchauffeur lichtgewond bij eenzijdig ongeval

ROOSENDAAL: Een 47-jarige bestuurder van een vrachtwagen uit Hoogvliet is maandagochtend lichtgewond geraakt toen hij de macht over het stuur verloor. De man reed met zijn vrachtwagen op de A17 ter hoogte van afslag Borchwerf toen hij de controle over het stuur verloor. Hierdoor ging de vrachtwagencombinatie schuiven en kwam de trailer in de greppel terecht.

Vrouw gewond na aanrijding met touringcar

ROOSENDAAL: Een 47-jarige inwoonster van St. Willebrord is maandagochtend gewond geraakt bij een aanrijding op de Rucphensebaan met het Spectrum. Een bestuurder van een touringcar, een 53-jarige man uit Etten-Leur, verleende geen voorrang aan de personenauto waar de vrouw in reed. De touringcar reed over de Rucphensebaan in de richting van Sprundel toen hij de personenauto over het hoofd zag. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Auteur: Inge Rijgersberg / Nicolette Bovenhorst