Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 07-05-07

TILBURG, 7 mei 2007

2^e bericht
Man zwaar gewond na gewelddadige confrontatie gijzelnemers

GOIRLE: Zoals eerder gemeld heeft er zondagochtend vroeg een gijzeling plaats gevonden in een woning aan de Platanengaard. Hierbij werd de 40-jarige bewoonster van haar vrijheid benomen. Toen haar vriend rond 10.30 uur thuiskwam, volgde een gewelddadige confrontatie met de gijzelnemers waarbij de 40-jarige man zwaar gewond raakte. Kort na de middag kon een 18-jarige man uit Goirle als verdachte worden aangehouden.

De politie heeft in overleg met het Openbaar Ministerie een Team Grootschalige Opsporing geformeerd. Er werken 20 rechercheurs aan de zaak. De verdachte die gistermiddag werd gearresteerd, was bij zijn aanhouding gewond. Hij werd in eerste instantie overgebracht naar een Tilburgs ziekenhuis en verblijft momenteel in het Penitentiair Ziekenhuis in Scheveningen. De politie sluit niet uit dat in deze zaak nog meer verdachten worden aangehouden.

2^e bericht
Eén dode en zeven gewonden na ernstig verkeersongeval

OISTERWIJK: In aansluiting op het persbericht van zaterdag 5 mei jl. over het ernstige verkeersongeval op de kruising van de Kollenburgsebaan en de Oirschotsebaan, waarbij één slachtoffer dodelijk verongelukte en acht mensen gewond raakten, het navolgende:

Zoals eerder gemeld werd de 30-jarige Poolse bestuurder van de bestelauto aangehouden. Hij werd zaterdag 5 mei jl. in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van doodslag c.q. dood door schuld. De verdachte is niet in het bezit van een geldig rijbewijs en verleende met zijn auto geen voorrang aan de personenauto bestuurd door een 46-jarige Poolse man die op de Oirschotsebaan reed.

De verdachte wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Op dit moment liggen nog vijf gewonden verspreid over ziekenhuizen in Tilburg en Eindhoven. Het gaat om twee slachtoffers die een gebroken borstbeen hebben, twee slachtoffers met een gebroken nek en één persoon met een gebroken been en diverse ribben. Van één van de gewonden is de toestand zorgelijk.

Politie houdt dronken automobilist aan

TILBURG: Een 26-jarige Tilburger is gisterenavond rond 19:15 uur aangehouden op de St. Ceciliastraat wegens het rijden onder invloed. Hij verklaarde zeven glazen bier te hebben genuttigd. De man had een waarde van 530 ug/l in zijn adem. De maximum toegestane hoeveelheid voor een automobilist die langer dan vijf jaar zijn rijbewijs heeft is 220 ug/l. Hij heeft een rijverbod van vijf uur opgelegd gekregen. De politie maakt proces-verbaal op.

Bijtende buurman twee keer aangehouden

TILBURG: De politie heeft zondagmiddag omstreeks 17.55 uur een 39-jarige Tilburger aangehouden vanwege de bedreiging van zijn 20-jarige buurvrouw. Hij had gedreigd het huis van haar in brand te steken. De verdachte was zaterdag 5 mei jl. rond 23:00 uur ook al aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van zijn buren. Hij zou toen de buurvrouw hebben geschopt en de buurman hebben gebeten. Het incident escaleerde toen de buurman bij de verdachte geklaagd had over geluidsoverlast. Hij werd zondagmiddag om 13.45 uur vrijgelaten, waarna hij direct bij thuiskomst omstreeks 14.00 uur de buurvrouw wederom bedreigde. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt beroving

TILBURG: Gisteravond is op de Paleisring omstreeks 22.15 uur een 17-jarige jongen uit Oisterwijk beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer liep met twee vrienden . Hij was aan het bellen met zijn GSM-telefoon. De jongens werden aangesproken door drie knapen die vroegen of ze een SMS via zijn telefoon mochten verstuurden. Hierna liep het slachtoffer verder met zijn vrienden. Hij stopte zijn telefoon uit voorzorg goed weg. Even later werd hij door twee van die knapen vastgepakt, terwijl de derde zijn zakken begon te doorzoeken. De telefoon kon hij echter niet vinden, wel de portemonnee van het slachtoffer. Met deze buit renden de daders weg in de richting van het Koningsplein. Het ging om drie knapen met een Noord Afrikaans uiterlijk. De politie heeft een aangifte opgenomen van het slachtoffer.

Spar in brand gestoken

GOIRLE: Vannacht hebben onbekenden omstreeks 02.00 uur een sierspar in brand gestoken die in de voortuin van een woning aan de Costerman Boodtstraat stond. De eigenaar van de woning heeft de brand zelf geblust. De eigenaar heeft geen idee wie achter de brandstichting zit. De melding is vastgelegd in een politiemutatie.

Politie onderzoekt diefstal auto

OISTERWIJK: Vanmorgen ontdekte de eigenaar van een grijze Opel Kadett met het kenteken ZB-51-VH dat zijn voertuig van de Kuijperstraat was weggenomen. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde eigenaar opgenomen en de auto internationaal gesignaleerd.

Politie houdt snelheidscontrole bij Bredaseweg

TILBURG: Vandaag tussen 9:00 uur en 14:30 uur hield de politie een controle aan de Bredaseweg met een radarauto. In totaal waren er 3300 passanten. Er zijn 31 bekeuringen uitgeschreven. De toegestane snelheid op deze weg is 70 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 91 km/u.

Auteur: Willem van Hooijdonk en Ronald Monsieurs