Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Discussieer mee over sociale samenhang

07-05-2007

Het kabinet is op het internet de dialoog met de samenleving gestart. Op de website 'Samen werken aan Nederland' kan iedereen meepraten over belangrijke onderwerpen, zoals probleemwijken en integratie. Deze week staat het thema sociale samenhang centraal.

Het kabinet kan goed en uitvoerbaar beleid niet alleen vanuit 'Den Haag' maken. Het is daarom het gesprek aangegaan met iedereen die ideeën en suggesties heeft om de kabinetsambities in daden om te zetten. De bijdragen op Samen werken aan Nederland horen daar bij. Tot eind mei 2007 licht deze website iedere week één thema van het kabinetsbeleid uit. U kunt op verschillende manieren deelnemen aan de discussie: u kunt zelf een discussie starten, u kunt reageren op een discussie en u aangeven of u het eens of oneens bent met de reacties van anderen.
Op de site staan de zogenoemde pijlers uit het coalitieakkoord centraal, waaronder Nederland in Europa en de wereld, Een duurzame samenleving en Samen leven in Nederland. Per pijler wordt gediscussieerd over concrete onderwerpen.

Sociale samenhang
Bij sociale samenhang gaat het om vragen als: hoe kunnen we ouders ondersteunen en richten we de jeugdzorg zo in dat kinderen niet tussen wal en schip vallen, maar hun kansen kunnen benutten? Hoe maken we van probleemwijken weer prachtwijken? En hoe zorgen we ervoor dat oud- en nieuwkomers goed integreren in de samenleving?
Onder de pijler 'Een duurzame samenleving' kunt u discussiëren over energiebesparing en verrommeling.

Meer informatie


* www.samenwerkenaannederland.nl

* Videoboodschap Vogelaar (Windows media file)
* Website Wijkentoer minister Vogelaar

* Dossier Integratie

* Dossier Wijkverbetering

Zie het origineel