Ingezonden persbericht


Persbericht

7 mei 2007

Doorbraak voor Lexmark in draadloos printen met betaalbare, gebruiksvriendelijke inkjetprinters

Lexmark International B.V. presenteert in de loop van 2007 haar nieuwste productlijn en biedt daarmee het meest gevarieerde en best betaalbare aanbod van draadloze printers in de markt. De draadloze producten zijn verkrijgbaar vanaf 89 euro. Acht van de twaalf nieuwe inkjetprinters binnen de categorieën 4-in-1, 3-in-1 en single-function zijn nu draadloos.

Vanaf het tweede kwartaal van 2007 zijn de Lexmark X4550 draadloze All-In-One en Lexmark Z1420 draadloze kleurenprinter beschikbaar, evenals de X3550 All-In-One (optioneel draadloos). Deze laatste printer kan draadloos printen bij aanschaf van de Lexmark draadloze adapter en is ideaal voor mensen die in de toekomst over willen stappen naar een draadloze omgeving. De overige draadloze producten zullen in de loop van 2007 geïntroduceerd worden. De gehele productlijn bevat in totaal zes inkjetprinters met een geïntegreerd draadloos systeem en twee inkjetprinters met optionele draadloze functionaliteiten.

"Net zoals de snelle acceptatie van het draadloos netwerk, omarmen consumenten ook draadloze laptops en draadloze routers. Door de hoge prijs van de bestaande draadloze printers en de complexiteit is draadloos printen nog niet volledig geaccepteerd", zegt Najib Bahous, Lexmark vice president en directeur van de Consumer Printer Division. "Met de nieuwe draadloze printers van Lexmark die betaalbaar, eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijk zijn, willen we hier verandering in brengen."

Door het gebruik van draadloze printers ervaren gebruikers dezelfde vrijheid en mobiliteit als bij het gebruik van een draadloze laptop. Gebruikers kunnen de printer overal in huis neerzetten binnen het bereik van het draadloze netwerk. Daarbij kunnen meerdere computergebruikers dezelfde printer delen, waardoor er maar één apparaat nodig is.

Lexmark X4550 draadloze All-In-One
Voor drukke consumenten die de robuuste functionaliteit van een All-In-One printer wensen, is de nieuwe Lexmark X4550 met ingebouwde draadloze technologie een goed betaalbare 3-in-1 printer op de inkjetmarkt. Voor de adviesprijs van 129 euro kunnen gebruikers eenvoudig vanaf elke plek in huis of kantoor werken aan professionele teksten of foto's. De X4550 print met snelheden tot 26 zwart-pagina's per minuut (ppm) en 18 ppm in kleur. Bovenop printsnelheid en betaalbaarheid biedt de Lexmark X4550 een breed scala aan mogelijkheden zoals fotofuncties en kopieer- en scanmogelijkheden.

Deze printer biedt de volgende mogelijkheden:

* Flexibiliteit en vrijheid door de ingebouwde draadloze technologie 802.11g en compatibiliteit met 802.11b
* Randloze foto's printen vanaf de PC, vanaf geheugenkaarten, van digitale camera met PictBridge, via foto-indexvel of USB-stick;
* Twee regel tekst LCD;

* Compact design;

* Kopiëren zonder computer in zwart of kleur met een snelheid 17 ppm in zwart en 11 ppm in kleur;
* Een 48-bit flatbed scanner om eenvoudig documenten of foto's te scannen;
* Lexmark's exclusieve webtoolbar voor printen vanaf het web;
* Compatibel met PC en Mac.

Lexmark Z1420 draadloze kleurenprinter
De Lexmark Z1420 draadloze kleurenprinter is een betaalbare draadloze printer op de inkjetmarkt. Hij heeft een adviesprijs van 89 euro en bereikt printsnelheden tot 24 ppm in zwart en 18 ppm in kleur. Gebruikers kunnen randloze foto's printen door gebruik te maken van Lexmark Imaging Studio Software. De Lexmark Z1420 heeft daarnaast een modern ontwerp en chic uiterlijk. Simpele, stapsgewijze instructies maken de Lexmark Z1420 eenvoudig te installeren en te koppelen aan een bestaand draadloos netwerk.

Deze printer heeft de volgende kenmerken:

* Print overal in huis of op kantoor, is te gebruiken door meerdere computers door de ingebouwde draadloze standaard 802.11g en is compatibel met 802.11b;
* Heeft een eigentijds compact design;

* Print randloze foto's die tot 65 jaar het vervagen tegengaan (in combinatie met een kleuren- en fotocartridge en Lexmark Premium Photo paper);
* Is compatibel met PC en Mac.

Lexmark X3550 All-In-One kleurenprinter
Voor mensen die nog niet over willen stappen op draadloos printen, maar wel eenvoudig willen upgraden naar de meer geavanceerde technologie, introduceert Lexmark de X3550 All-In-One kleurenprinter die optioneel draadloos is. Deze printer heeft een adviesprijs van 89 euro en bereikt printsnelheden tot 24 ppm in zwart en 17 ppm in kleur. De X3550 helpt gebruikers om effectief en snel te werken door de professionele fotomogelijkheden en de one-touch kopieer- en scanfunctie.

Deze All-In-One heeft de volgende kenmerken:

* Bevat de mogelijkheid van een foto-indexvel, waarbij een overzichtspagina met daarop mini-afdrukken van de foto's geprint wordt, zodat de gebruiker foto's van zijn/haar voorkeur kan aanduiden en scannen, waarna de printer de aangekruiste foto's afdrukt;
* Scant eenvoudig documenten of foto's met 48-bit flatbed kleurenscanner;
* Print randloze foto's vanaf de PC en direct vanaf geheugenkaarten of van digitale camera met PictBridge of USB-stick;
* Bevat Lexmark's Imaging Studio Software die het mogelijk maakt om te knippen, roteren, vergroten en verkleinen en foto-effecten toe te voegen zoals antiquing en sepia-kleuren, one touch color fix en rode-ogenreductie;
* Bevat Lexmark's exclusieve webtoolbar;

* Is compatibel met PC en Mac.

Printoplossingen die aan de productiviteitsmaatstaven van consumenten voldoen Als aanvulling op de nieuwe draadloze producten introduceert Lexmark twee entry-level printers: de Lexmark X2550 All-In-One en de Lexmark Z1320 kleurenprinter. Beide bieden ze geavanceerde printhead-technologie en Lexmark's evercolor inkt voor uitzonderlijke kwaliteit.

De Lexmark X2550 All-In-One is een ideale keuze voor bijvoorbeeld studenten en andere budgetbewuste consumenten. Deze All-In-One is één van de snelste in zijn klasse, heeft een adviesprijs van 69 euro en bereikt printsnelheden tot 22 ppm in zwart en 16 ppm in kleur. De X2550 levert bovendien randloze 10 x 15 cm prints. In verband met het gebruiksgemak heeft het apparaat een zevenknops operatorpaneel en een speciaal indicatielichtje dat waarschuwt als de cartridges bijna leeg zijn. De Lexmark X2550 kenmerkt zich door betaalbaarheid en professionele kwaliteit van beeld en tekst.

Lexmark's nieuwe Z1320 kleurenprinter houdt thuisgebruikers de hele dag productief, met printsnelheden van 22 ppm in zwart en 16 ppm in kleur en gebruiksvriendelijke fotomogelijkheden. Deze printer heeft een adviesprijs van 49 euro. De betaalbaarheid en hoge kwaliteit tekst en beeldmateriaal (inclusief labkwaliteit tot 13x18 cm kaderloze foto's) maken de Z1320 geschikt voor studenten en thuisgebruikers.

De Lexmark X4550, X3550, X2550, Z1420 en Z1320 geven consumenten de mogelijkheid om te participeren in het Lexmark Retour-programma. In ruil voor de afspraak om gebruikte Lexmark Return Program-cartridges te retourneren, krijgen deelnemers aan het programma korting op de aanschafprijs van de cartridges. Deze manier van recycling van cartridges helpt kosten te verminderen en draagt daarnaast ook bij aan een schoner milieu.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over Lexmark
Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) ontwikkelt, produceert en levert diverse print- en imagingoplossingen voor bedrijven en particulieren. Met een uitgebreide waaier aan toegankelijke, betaalbare en zeer betrouwbare printproducten en -diensten, zorgt Lexmark ervoor de productiviteit en printkwaliteit te verhogen zowel op de werkvloer als voor de thuisgebruiker. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 13.000 werknemers en is actief in meer dan 150 landen. Lexmark streeft steeds naar milieuvriendelijke printoplossingen. Lexmark boekte in 2006 een omzet van 5,1 miljard dollar.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met :

NL : LEWIS -Global Public Relations BELUX : CALLIOPE'S Maud Geerbex Anke Santens Tel: +31 (0) 40 235 4600 Mobile : +32 (0) 496 94 49 89 Fax: +31 (0) 40 235 4601 E-mail :anke@calliopes.be E-mail: maudg@lewispr.com www.calliopes.be www.lewispr.com

Voor meer informatie over Lexmark kunt u contact opnemen met: Peggy Op de Beeck
Tel: +32 (0)2 716 74 47
E-mail: podebee@lexmark.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com