Gemeente Buren


Nomineren voor vrijwilligersprijs gemeente Buren 2007

De aanleiding
Onze gemeente telt een groot aantal verenigingen. Een rijk geschakeerd verenigingsleven draagt in hoge mate aan de leefbaarheid van onze kernen. Het gemeentebestuur is zich daarvan zeer bewust. Bij al die verenigingen zijn honderden vrijwilligers actief. Die moeten we koesteren. Want zonder al die vrijwilligers, zonder die verenigingen zouden we geen leefbare kernen hebben. Het gemeentebestuur voert een actief vrijwilligersbeleid. Daarin past een jaarlijkse vrijwilligersprijs.

Uw nominatie

Wij roepen plaatselijke verenigingen, maatschappelijke instellingen en organisaties op een kandidaat voor de titel van Burense Vrijwilliger 2007 te nomineren.

Het moet gaan om inwoners die zich onbetaald, gedurende lange tijd verdienstelijk hebben gemaakt voor een plaatselijke vereniging, maatschappelijke instelling of organisatie.

Door het invullen van een formulier kunt u de door u gekozen kandidaat nomineren.U kunt een nominatieformulier opvragen bij de publieksbalie van de gemeente Buren, tel.nr. (0344) 579279 of u kunt het hieronder downloaden.

De nominatie kunt u tot en met 23 november 2007 inleveren bij of opsturen naar de gemeente Buren, ter attentie van de publieksbalie, postbus 23, 4020 BA Maurik.

De jurering

Een commissie met vertegenwoordigers uit de Burense samenleving bepaalt wie de Burense vrijwilliger wordt. De voorzitter is burgemeester drs. K.C. Tammes.

De prijs

De prijs bestaat uit een speciaal vervaardigd kunstwerk en een geldbedrag voor de plaatselijke vereniging, maatschappelijke instelling of organisatie, waarvoor de vrijwilliger zich inzet.

De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in januari 2008.

Nadere informatie

Heeft u nog vragen? Hiervoor kunt u contact opnemen met de medewerkers van de publieksbalie. Het telefoonnummer is (0344) 579279.