Ingezonden persbericht


Zoetermeer, 7 mei 2007

Burgemeester Sakkers voorgedragen als nieuwe voorzitter TLN

Het Algemeen Bestuur van Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft besloten om drs. A.B. (Alexander) Sakkers (1948) voor te dragen als nieuwe Algemeen Voorzitter. Alexander Sakkers is op dit moment burgemeester van Eindhoven. Vandaag heeft de Ledenraad van TLN besloten om een positief advies te geven aan de Algemene Ledenvergadering (ALV). Op 6 juni 2007 wordt Alexander Sakkers gepresenteerd aan de ALV.

De heer Sakkers is momenteel burgemeester van Eindhoven. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de gemeentelijke veiligheid en openbare orde, werkgelegenheid en regionale samenwerking. Daarnaast maakte Sakkers zich sterk voor de verdere uitbouw en versterking van Brainport Eindhoven/Zuid-Oost Nederland. Als burgemeester investeerde hij ten behoeve van die versterking stevig in contacten met de Provincie, de nationale overheid, Europa, bedrijven en kennisinstellingen.

De heer Sakkers heeft zich in zijn carrière intensief bewogen op het grensvlak van overheid en bedrijfsleven. Zo is hij bijvoorbeeld al actief in de sector transport en logistiek als voorzitter van de Commissie Stedelijke Distributie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Het Algemeen Bestuur is dan ook van mening in hem een deskundig en waardig opvolger te hebben gevonden voor de huidige Algemeen Voorzitter Mich van der Harst.

TLN is de ondernemersorganisatie voor het beroepsgoederenvervoer over de weg en de logistieke dienstverlening. TLN heeft ongeveer 6.000 leden.

Voor nadere informatie kunt u bellen met de afdeling Communicatie, Esther Vorenkamp, T 079 3636115 of M 06 51806340