Ingezonden persbericht


Epson biedt gratis product content via ICEcat

Amsterdam, 8 mei 2007 - Epson gaat vanaf begin mei gebruik maken van de online diensten van ICEcat. ICEcat is een uitgever van productdata. Door de samenwerking zullen circa 1.400 partners van Epson, die gebruik maken van gratis Open ICEcat, continue de juiste productinformatie tot hun beschikking hebben. Hiermee speelt de printerfabrikant in op de behoeften van de markt, creëert uniformiteit in het kanaal en verhoogt haar service niveau. Tevens zullen de mogelijkheden van cross sell- en up sell van producten aangegeven worden. Dit zal een impuls geven aan de zichtbaarheid van de fabrikant in het online kanaal. Het Epson productassortiment zal in de eerste instantie in het Nederlands en Frans geproduceerd worden.

In het steeds volwassener wordende online kanaal zijn cross sell en up sell steeds belangrijker. Het levert meer marge op voor alle betrokkenen. Denk bij cross sell aan een printer bij een pc of notebook, of een fotoprinter bij een digitale camera. Maar ook aan compatibiliteitstabellen voor welke inkt- of tonercartridge geschikt is voor welke printer. Webwinkels nemen de productrelaties van ICEcat automatisch over, want voornamelijk cross sell relaties bieden de mogelijkheid om het aantal orderregels per order te verhogen.

Over Epson
Epson is marktleider als het gaat om digital imaging producten, waaronder printers, 3LCD projectoren en LCD's. De bedrijfscultuur van Epson wordt gekarakteriseerd door de creativiteit en deskundigheid van haar medewerkers. Hierdoor biedt het bedrijf haar klanten wereldwijd producten die aan hoge kwaliteitseisen voldoen, functioneel, compact en milieuvriendelijk zijn. Momenteel zijn er 102.025 mensen werkzaam bij Epson, verdeeld over 120 bedrijven in de hele wereld. Het bedrijf streeft ernaar om natuurlijke bronnen te beschermen tijdens het gehele ontwikkelingsproces. De omzet in het boekjaar 2005 bedroeg 1549,5 miljard yen.

Over Epson Europe
Epson Europe BV, gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor van de Epson Group voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Epson Europe heeft 2.600 medewerkers en de omzet bedraagt 2.402 miljoen euro in het boekjaar 2005.

Over ICEcat.biz
ICEcat.biz is een onafhankelijke Europese uitgever van productdata, onderdeel van iMerge BV. iMerge behoort tot de Fast 500 van snelstgroeiende ICT-bedrijven in Europa (http://www.fast500europe.com/).Opdit moment zijn meer dan 160.000 producten van 1200+ merken uitgebreid beschreven in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Nederlands. Omzetting naar Russisch en Deens is in ontwikkeling. De datasheets worden reeds gebruikt in ruim 1400 websites: webwinkels, ERP-systemen, prijsvergelijkers en overige sites. Naar verwachting zijn er eind 2007 ca. 3000 gebruikers van Open ICEcat. Open ICEcat is een project op basis van de Open Content License Agreement (OPL) waarbij productinformatie gratis wordt verspreid.

Meer info

- Epson, Jaco van Vuure, jaco.van.vuure@epson.nl
- http://www.ICEcat.nl, martijn@icecat.biz