Ingezonden persbericht


Handtekeningen actie omgekomen meisjes ongeluk Uiterburen Zuidbroek

Afgelopen vrijdag zijn Jantina Stäbler, moeder van Petra, een van de drie omgekomen meisjes bij het tragisch ongeval in Zuidbroek vorig jaar juni, en de ouder van de tweeling Kim en Michelle, een handtekeningen actie begonnen op de website www.menterwoldeonline.nl.

Ze zijn het niet eens met de wijze waarop het, in hun ogen veel te lage vonnis van de rechtbank, nu wordt uitgevoerd. Jacob M., veroorzaker van het ongeval, heeft 2 jaar gevangenisstraf gekregen, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Vorige week, een paar uur voordat het bericht de media in werd gestuurd, kregen de ouders een telefoontje dat Jacob zijn straf mag uitzitten in een half-open inrichting en ook iedere 4 weken een weekend naar huis mag.

Dit is in de ogen van de nabestaanden de zoveelste klap in het gezicht. Men ging na de uitspraak naar huis met het gevoel dat de straf weliswaar te laag was, maar dat men nu in ieder geval een begin kon maken met verwerken. Met deze plotselinge draai is dat gevoel volledig teniet gedaan. Dit is niet te verteren en daarom is men de handtekeningen actie begonnen. In de hoop dat het vonnis alsnog zoals door de rechtbank is uitgesproken zal worden uitgevoerd.

Inmiddels hebben bijna 500 mensen de actie ondertekend. De nabestaanden hopen dat nog velen zullen volgen zodat men een overtuigende petitie kan aanbieden aan justitie.

Vind U ook dat deze draai een draai te veel is? Teken dan de actie op www.menterwoldeonline.nl



Ingezonden persbericht