Ingezonden persbericht


CaptureTech levert RFID-readers van Impinj

Samenwerking leidt tot vertegenwoordiging op de Europese markt

Nieuw-Vennep, mei 2007 - CaptureTech heeft de exclusieve vertegenwoordiging voor Benelux en Duitsland verworven van de RFID-readers van Impinj Inc. uit Seattle (VS).

Impinj is één van de grootste ontwikkelaars van IC's (chips), leesapparatuur en software voor RFID (Radio Frequency Identification). Impinj fabriceert de IC's en overige producten in nauw overleg met de klanten.

" In die aanpak vinden wij elkaar", aldus Sander de Ridder, algemeen directeur van CaptureTech. "Naast het feit dat Impinj een van de allerbeste RFID readers levert, delen zij net al wij permanent kennis en ervaring met de klanten."

CaptureTech heeft een jarenlange ervaring met Impinj en de producten van dit bedrijf. Dit heeft ertoe geleid dat CaptureTech nu de Speedway(TM) RFID-readers van Impinj als exclusieve vertegenwoordiger in Benelux en Duitsland mag leveren. Impinj geniet wereldwijd erkenning als een van promotors van RFID-standaardisatie, zoals de EPCglobal UHF Gen 2 standaard, die met datasnelheden van 640 kbit/sec werkt.

Steeds vaker worden goederen voorzien van een RFID-tag, die meer en meer in de plaats komt van de streepjes- of barcode. De nadelen van deze laatstgenoemde techniek - eenvoudig te vervalsen en sterk onderhevig aan omgevingsfactoren - rechtvaardigen de investering in RFID-oplossingen. Daarnaast hebben RFID-tag tal van andere voordelen: snel, betrouwbaar en nauwkeurig, beter te integreren met geautomatiseerde systemen (productie, logistiek, administratie en communicatie), klein en onopvallend in het product of op de verpakking aan te brengen.

Verder is een RFID-oplossingen makkelijker aan te passen en uit te breiden; er zijn zelfs al chips die zich laten herschrijven. CaptureTech heeft internationale bekendheid gekregen door het ontwerpen van een volledig geautomatiseerd distributie-/inventarisatiesysteem voor Boekhandels Groep Nederland (BGN). Hierbij is het tevens mogelijk om SMS- of e-mail-meldingen te genereren voor de boekenkoper.

CaptureTech

CaptureTech is een internationale, onafhankelijke specialist op het gebied van automatische identificatie. CaptureTech ontwerpt, bouwt, implementeert en onderhoudt integrale oplossingen voor logistieke toepassingen, waarbij gebruik gemaakt wordt van de meest geavanceerde technieken: barcode, RF, RFID, Visidot en Voice Recognition.