Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Sloop brug Brede Hilledijk- Vuurplaat

Op maandag 7 mei geven dagelijks bestuurder Gülami Yesildal en wethouder Hamit Karakus om 12.15 uur het officiële startsein voor de sloop van de brug tussen de Brede Hilledijk en de Vuurplaat. Beter bekend als de passerelle. U bent van harte welkom! Het verzamelpunt is bij de brug, aan de kant van de Afrikaanderwijk.

Het voetpad vanaf de Vuurplaat recht over het emplacement is nu eindelijk geplaatst. Nu begint de sloop van de Passerelle. Daarna komt er een fietspad aan de kant van het trottoir.

Parkstad
De locatie waar de brug nu nog ligt, verandert in de toekomst als gevolg van het project Parkstad. In het kader hiervan wordt het NS-emplacement verwijderd en de tramremise naar de Beverwaard verplaatst. Hierdoor komt er ruimte voor de realisatie van de compleet nieuwe wijk Parkstad met woningen, kantoren en diverse voorzieningen. Vooruitlopend op Parkstad is het nodig om de wijken Kop van Zuid en Afrikaanderwijk goed met elkaar te verbinden. Dat gebeurt onder andere door de huidige brug te verwijderen en een voet- en fietspad aan te leggen.

Werkzaamheden
De werkzaamheden in fase 1, het maken van een voetpad vanaf de Vuurplaat over het emplacement, zijn inmiddels afgerond. De overige werkzaamheden zijn als volgt gepland:

* Fase 2: sloop passerelle (brug), realisatie: eind mei;
* Fase 3: aanleg fietspad langs het trottoir, realisatie: direct na het slopen van de passerelle begin juni 2007.

Overlast
Als bewoner ondervindt u mogelijk overlast van de werkzaamheden. Gemeentewerken probeert dit tot een minimum te beperken. Helaas kan er in de weekenden van de maand augustus, niet gefietst worden op het fietspad richting de wijk Topaas. Het is wel mogelijk om met de fiets in de hand gebruik te maken van het voetpad. Tijdens de gehele duur van het project kan het verkeer aan beide zijden van het emplacement gewoon doorgang vinden.

Eindelijk gewone verbinding
Dagelijks bestuurder Gülami Yesildal: De deelgemeente is erg blij dat er een voet- en fietspad komt tussen de Brede Hilledijk en de Vuurplaat. Nu komt er eindelijk een gewone verbinding tussen de Afrikaanderwijk en de Kop van Zuid. Iets waar bewoners jarenlang voor hebben gepleit. Daarom is het goed dat we nu snel aan de slag gaan.

Informatie
Als u nog vragen heeft over de werkzaamheden kunt u bellen met de heer Van der Staak, via telefoonnummer (010) 489 66 40.