Toonkunstkoor Enschede begint kooropleiding


ENSCHEDE, 20070404 -- Het Toonkunstkoor Enschede zal binnenkort van start gaan met een koorscholing voor mensen die graag zingen, maar de stap om toe te treden tot een koor nog niet genomen hebben.

Het Toonkunstkoor Enschede bestaat al meer dan 100 jaar. Het koor is samengesteld uit enthousiaste amateurs met affiniteit voor klassieke muziek, en dan met name oratoriumwerken. De leden streven kwaliteit na, maar vinden tegelijk dat gezelligheid niet mag ontbreken. De laatste jaren zijn o.a. uitgevoerd het Requiem van Duruflé, de Elias van Mendelsohn en de Matthäuspassion van Bach. Het komend jaar staan het Requiem van Fauré, de Missa Brevis van Kodaly en hoogstwaarschijnlijk het Weihnachts-oratorium van Bach op het programma

Om dergelijke grote werken uit te kunnen blijven voeren is het nodig om het ledental op peil te houden en liefst uit te breiden.
De ervaring leert dat veel mensen wel graag zouden willen zingen, maar opzien tegen de stemtest die veel koren vragen bij toetreding, bijvoorbeeld omdat ze twijfelen over hun zangkwaliteiten.

Tijdens de scholing zullen de deelnemers er geleidelijk aan vanzelf achter komen of zingen in een koor hen aanspreekt, en of ze er geschikt voor zijn.
Er zal actief gewerkt worden aan verbetering van stem en zangtechniek, waardoor deelnemers zich zekerder zullen gaan voelen, en ook daadwerkelijk beter zullen gaan zingen.

De scholing zal bestaan uit acht sessies van drie kwartier, met als voornaamste ingrediënten stemvorming, ademhalingstechniek, samenzang en muziektheorie. Toonkunstdirigent Jacco Camphens, tevens muziekdocent, zal de cursus verzorgen.

Dit alles zal plaats gaan vinden op de vroege maandagavond van 19.00 tot 19.45, voorafgaand aan de repetitie van het Toonkunstkoor.
De eerste bijeenkomst is op 7 mei in het Kompas, IJstraat 4, te Enschede.
Voor de laatste bijeenkomst, op 2 juli, is een feestelijke afsluiting gepland, waarin het opleidingskoor zich zal presenteren en het grote koor ook laat horen wat het kan.
Vervolgens kan men samen verder zingen.
Voor deze 8 lessen wordt een vergoeding gevraagd van 40 euro.

Voor nadere informatie of aanmeldingen kunt u terecht bij:
Leen Antonissen, tel. 053-4304317 of 06-12844131 e-mail: afmmampuys@de-erve.nl of
Paola Gerritsen, tel. 0541-513052 of 06-53246562 e-mail: paola.gerritsen@xs4all.nl





Toonkunstkoor Enschede