Ingezonden persbericht

PERSBERICHT *** PERSBERICHT *** PERSBERICHT

Jonge Democraten strijden voor privacy

D66-partijleider Alexander Pechtold en Europarlementariƫr Sophie in 't Veld delen aankomende maandag 7 mei privacy-instructies uit in Tilburg. In de actie "Als de privacy vergaat", opgezet door de Jonge Democraten, zullen er landelijk leden de straat op gaan om het recht van privacy te benadrukken. De actie zal plaatsvinden rond het middaguur, wanneer het maandelijkse luchtalarm te horen zal zijn.

De maatregelen die zowel Europees als landelijk in recente jaren werden genomen in het kader van terreurpreventie blijken niet effectief. "Wij zijn niet tegen preventieve maatregelen met daarbij enige inperking van de eigen vrijheid, maar maatregelen zoals de legitimatieplicht, vloeistoffenquotum en het verstrekken van grote lijsten van informatie bij vluchten naar de VS zijn niet de juiste middelen,", aldus voorzitter Ton Monasso van de Jonge Democraten. "Tevens is dit niet alleen een landelijk probleem, maar gaat het heel Europa aan. Daarom is ook de D66-vertegenwoordiging uit Brussel bij deze actie aanwezig.'

Tijdens de actie wordt een folder uitgedeeld waarin de burger wordt opgeroepen voor haar eigen privacy op te komen. "Laat de man en vrouw op straat bepalen in hoeverre hun vrijheid kan worden ingeperkt. De Jonge Democraten staan voor een pragmatische aanpak van terreur, met effectieve middelen," zegt Monasso. "Daarbij is experimenteren ook mogelijk, maar wanneer de effectiviteit niet afdoende blijkt te zijn moeten de genomen maatregelen direct worden teruggedraaid."