Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van vrijdag 4 mei 2007

Vlaamse ministers terug naar de school

2007, 50 jaar na de ondertekening van de Verdragen van Rome, is voor de Europese Unie een echt feestjaar. Heel wat evenementen brengen deze verjaardag onder de aandacht en morgen zetten de Europese instellingen in Brussel feestelijk de deuren open.

Ook de voltallige Vlaamse Regering zet Europa in de kijker. Op verzoek van Vlaams minister van Buitenlands Beleid Geert BOURGOIS trekken de ministers van de Vlaamse Regering naar de middelbare school om een bijzondere les te geven over 50 jaar Europese integratie en de impact van Europa op hun beleidsdomeinen in het bijzonder.

Daarmee willen de ministers het goede voorbeeld geven. In opdracht van Bourgeois werkte Centrum Ryckevelde een gratis educatief pakket uit, beschikbaar voor iedereen op: www.vlaanderen.be/europeseunie (http://www.vlaanderen.be/europeseunie). Het pakket toont aan de hand van concrete beleidsvoorbeelden en op een aantrekkelijke en toegankelijke manier aan wat de Europese Unie voor Vlaanderen betekent en omgekeerd, hoe we vanuit Vlaanderen onze stempel kunnen drukken op de Unie. Bourgeois nodigt alle Vlaamse leerkrachten uit om van dit pakket gebruik te maken maar nodigt tegelijkertijd ook alle ouders, jeugdleiders ... uit om gebruik te maken van het aanbod. "Ik wwil jongeren vooral duidelijk maken dat we na 50 jaar gemeenschappelijke geschiedenis, vooral veel toekomst voor ons hebben. Europa is de toekomst van zes miljoen Vlamingen. Net daarom moeten we Vlaanderen naar Europa brengen. En Europa naar Vlaanderen," zegt de buitenlandminister.

Zelf staat Bourgeois op maandag 7 mei voor de klas in het Sint-Jozefscollege in Izegem. Tijdens het eerste en tweede lesuur tracht hij 160 zesdejaars te boeien met het Europese verhaal.

Tijdstip: maandag, 7 mei, 8u30 - 10u

Locatie: Sint-Jozefscollege, B. Vandenbogaerdelaan 53, Izegem

Contact ter plaatse: An De Moor, kabinet minister Bourgeois - tel: 0475 62 00 98

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Mevr. Marijke Verboven
Tel: 02 552 70 89
GSM: 0475 48 12 32
Email: persdienst.bourgeois@vlaanderen.be