Gemeente Teylingen


Leerlingen Teylingen College bouwen speelruïne in Oosthoutpark

07 mei 2007

Vanaf 7 mei 2007 bouwen zes leerlingen van het derde leerjaar van het Teylingen College, sector KTS een speelruïne in het Oosthoutpark. Onder begeleiding van een vakkundige vrijwilliger werken zij op de maandag-, dinsdag- en donderdagochtend aan de ruïne.

Deze speelruïne is gelegen op een speeleiland dat deel uitmaakt van een eilandengroep. Deze zijn straks bereikbaar via een loopbrug en grote keien.

Bovenaanzicht schets Ruïne

De ruïne heeft de vorm van een oud kasteel en is ingericht met een toren en een gedeelte van een ringmuur, die op een aantal plaatsen geheel in de grond verdwijnt. De poorten die in de speelruïne komen, zijn door de afdeling leerling Timmerman van de KTS gemaakt. De speelruïne wordt opgebouwd uit de betonklinkers die voor de renovatie van het park het wandelpad vormden.

De gemeente Teylingen gaat het sterk verouderde park opnieuw inrichten. Veiligheid en natuurlijk spelen stonden voorop bij het maken van het nieuwe ontwerp van het park. Het herinrichtingsplan van het Oosthoutpark is in nauw overleg met omwonenden en gebruikers tot stand gekomen. Het park krijgt een natuurlijke uitstraling met heuvels, natuurvriendelijke oevers, speeleilanden, stapkeien enz. Het open karakter wordt versterkt worden door het aanbrengen van lage heesters en het snoeien van de aanwezige bomen. Het streven is dat het park in de loop van 2007 klaar is. Tijdens de duur van de werkzaamheden blijft het park voor publiek gesloten, omdat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer H.P.A. Geerlings tel.0252-783 576.

Gemeentewinkel