Politie Midden- en West Brabant

Personeel Efteling rekent auto-inbreker in

KAATSHEUVEL, 7 mei 2007

Personeel Efteling rekent auto-inbreker in

KAATSHEUVEL: Een beveiligingsmedewerker van de Efteling arresteerde zondagmiddag 6 mei 2007 een auto-inbreker op heterdaad. Nadat bij de Efteling bekend was geworden dat er op het parkeerterrein aan de Europalaan in twee autos was ingebroken, kwam er verscherpt toezicht op het parkeerterrein. Dit naast de reguliere surveillance en het bestaande cameratoezicht op het parkeerterrein.

Om 13.20 uur werd een man gesignaleerd die zich nerveus gedroeg en een rugzak bij zich had. Toen de man bemerkte dat hij in de gaten gehouden werd, verstopt hij de rugzak onder een auto. De 38-jarige man uit Ede werd vervolgens ingerekend en aan de politie overgedragen. Tijdens het verhoor bleek dat de verdachte écht op strooptocht was geweest. In de personenauto van de verdachte vond de politie de gestolen buit terug. Het ging om:

· 29 autoradio's
· een MP3 speler
· 2 afstandsbedieningen
· 3 navigatiesystemen
· 1 mobiele telefoon (Samsung)
· 1 Gameboy computerspel
· 1 horloge (met bedrijfsreclame van Wurth)

Uit nader onderzoek bleek dat hij de autos openbrak door een slot te forceren. Bij opengebroken autos die nog op het parkeerterrein van de Efteling stonden, is een briefje onder de ruitenwisser gedaan. Op die manier werden de gedupeerden geïnformeerd en gevraagd om contact op te nemen met de Gastenservice van de Efteling.

Tot op dit moment heeft de politie zeven aangiften binnengekregen. Gezien de omvang van de buit is het aantal gedupeerden feitelijk een stuk groter. Wellicht hebben de benadeelden de inbraak in eerste instantie niet opgemerkt. Ze kunnen zich alsnog in verbinding stellen met het politieteam Waalwijk Loon op Zand (0900 - 8844) of met de politie in hun woonplaats.
Het is ook mogelijk om digitaal aangifte te doen via deze website, > > klik hier > >

De verdachte is een zogenaamde veelpleger, met een waslijst aan antecedenten over geheel Nederland. De man was sinds drie weken op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie en de politie spannen zich in om voor veelplegers een lang mogelijke detentie te krijgen bij de rechter.

Auteur: Jeroen Steenmeijer