Nederlandse Tafeltennisbond


Dordrecht overtuigend winnaar 1e finalewedstrijd

07-05-2007
Afgelopen zaterdag was het zover. De eerste finalewedstrijd bij de meisjes werd gespeeld in Hoogerheide bij Hotak `68.

In een sfeervolle zaal en onder toeziend oog van een groot aantal supporters van beide zijden werd de wedstrijd, na enige uitleg van de officiële scheidsrechters, aangevangen. Stefanie van Genegen beet de spits af tegen Esther Bos. Met een goed spelende Esther en een niet geheel fitte Stefanie was de uitslag 0-3 al snel bereikt. In de tweede wedstrijd trok Dianne Overbeeke de stand weer gelijk met degelijk spel waarbij Gaby den Hartog steeds enigszins achter de feiten aanliep maar toch nog heel knap een game wist af te snoepen (3-1) Laura van Oevelen deed erg haar best maar kon het niet bolwerken tegen de zeer aanvallend spelende Patricia Maasland en ging met 0-3 ten onder. Het dubbel was in deze wedstrijd absoluut de sleutelpartij, en het aanzien meer dan waard. Met prachtige rally's en hoog tempo werd de wedstrijd uiteindelijk in de 5^e game met minimaal verschil van 13-15 beslist in het voordeel van Dordrecht . De stand was nu dus 1-3 voor Dordrecht. Na het dubbel de spannende wedstrijd tussen Dianne en Esther, beide kopvrouwen van de teams. Dianne was duidelijk aangeslagen door het verlies van het dubbel en was niet echt geconcentreerd , de scherpte was er absoluut niet. Esther profiteerde hier goed van met zeer goed aanvallend spel en won uiteindelijk met
1-3. Stefanie kon daarna geen vuist meer maken tegen Patricia al waren de verschillen in games minimaal. Zij ging met 0-3 ten onder. De laatste wedstrijd werd gespeeld tussen Laura en Gaby., waarbij het Gaby lukte met goed schuifwerk en backspin Laura goed onder druk te zetten. Zij won dan ook met 0-3.

De 1-6 uitslag die op het bord verscheen was op dat moment een zeer verdiende overwinning voor Dordrecht. Met goed spel en grote inzet bewezen zij terecht in de finale te staan. Echter met de vele minimale verschillen in gamestanden zou het volgende week best andersom kunnen zijn. Er wacht ons in Dordrecht op zondag 13 mei dus nog een spannende wedstrijd,aanvang in Dordrecht is 14.30 uur..