Persberichten Eemland noord, 11.45 uur

Utrecht, 07-05-2007

Rijden onder invloed
BAARN- Op de Zandvoortweg werd maandagochtend een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had.

Omstreeks 01.30 uur werd de 55-jarige man uit Baarn gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken en werd meegenomen naar het politiebureau. Hier blies hij 370 ug/. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor doorrijden na aanrijding BAARN De politie heeft vrijdag 4 mei om 15.30 uur een 87-jarige vrouw uit Baarn aangehouden omdat zij even daarvoor een aanrijding had gehad en was doorgereden.

De verdachte reed met haar auto op de Faas Eliaslaan in de richting van de Eemstraat en haalde een 15-jarige fietser uit Amersfoort in. Toen er uit de tegenovergestelde richting een auto naderde stuurde de vrouw naar rechts waarbij zij de jongen aanreed. De Amersfoorter liep ging geen letsel op maar de fiets raakte onherstelbaar beschadigd. De Baarnse reed door maar kon door agenten in de omgeving worden getraceerd en aangehouden.
Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto over de kop
BAARN Op zaterdag 5 mei om 17.45 uur vond op de Rijksweg A1, ter hoogte van het parkeerterrein De Haar, een eenzijdig ongeval plaats waarbij een auto op de kop in de sloot belandde.

De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Apeldoorn, was vermoedelijk in de berm terecht gekomen en hierdoor de macht over het stuur kwijtgeraakt. Na een koprol met de auto kwam hij in een naastgelegen sloot terecht waarna hij door andere weggebruikers uit de auto werd getrokken. Agenten die ter plaatse kwamen roken dat de adem van de man naar alcohol riekte en besloten een blaastest af te nemen. Hij blies 650 ug/l op de ademtestapparatuur en kon zijn rijbewijs inleveren.

Onder invloed
SOEST/BAARN De politie heeft het weekend meerdere bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Op zaterdag 5 mei om 17.55 uur werd een 60-jarige Soester aangehouden op de Koningsweg in Soest. Hij werd tijdens een routinecontrole aan de kant van de weg gezet en blies 240 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van één uur en een proces-verbaal.

Op zondag 6 mei om 01.50 uur hield de politie tijdens een alcoholcontrole een 42-jarige inwoonster van Zeist aan op de Torenlaan in Baarn. Zij blies 470 ug/l op de ademtestapparatuur en bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Dit document bleek al eerder ongeldig te zijn verklaard. Een proces-verbaal werd opgemaakt.

Op de Amsterdamsestraatweg liep een 23-jarige inwoner van Lelystad tegen de lamp toen hij rond 03.30 uur onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. De beginnende bestuurder blies 270 ug/l en kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

Om 04.05 uur werd een 26-jarige Soester aangehouden op de Biltseweg in Soest. De man viel op door zijn rijgedrag en werd gecontroleerd. Hij bleek ook teveel alcohol te hebben gedronken want hij blies 510 ug/l. Voorts, bleek de man in het bezit te zijn van een wikkel cocaine. Tegen de Soester werd proces-verbaal opgemaakt.

Minibike in beslag genomen
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft zondag 6 mei om 16.00 uur een minibike in beslag genomen.

Naar aanleiding van een melding van een getuige dat er op het strandje langs de Westdijk met een minibike gecrossed werd namen de agenten een kijkje. De bike en de eigenaar werden inderdaad aangetroffen waarna het voertuig, dat niet aan de wettelijk eisen voldeed, in beslag werd genomen. De eigenaar, een 17-jarige Bunschoter, verklaarde de bike te hebben gekocht op Internet. Hij deed afstand van het voertuig.

Aangehouden na opstootje
BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- Op zondagochtend werd een man met een mes aangehouden.

Omstreeks 02.40 uur reed een auto met hierin vier personen over de Hoekstraat. Om nog onduidelijke reden ontstond er tussen de inzittenden van de auto en een groepje jongeren die op straat stond een ruzie. Bij deze ruzie werd ook geduwd en getrokken. De politie kwam erbij en van een portier, die ook daar in de buurt in de buurt was, hoorden agenten dat de bestuurder van de auto een mes had laten zien. De man, 20 jaar uit Loosdrecht, werd direct aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.