Persberichten Eemland zuid, 11.35 uur

Utrecht, 07-05-2007

Geslagen
AMERSFOORT- Op zondag werd een geweldpleger aangehouden.

Omstreeks 15.55 uur werd een 11-jarige jongen uit Amersfoort geslagen op het Anthon van der Horstpad. De politie werd gewaarschuwd en kon de 13-jarige geweldpleger uit Amersfoort aangehouden. Het is onbekend waarom de jongen de andere jongen sloeg.

Brandje op bouwterrein
AMERSFOORT- Op zondagmiddag werd een jongen aangehouden voor brandstichting.

Omstreeks 17.15 uur zag een beveiliger dat een stel jongens liepen op het bouwterrein aan de Genemuidengracht. Een 11-jarige jongen uit Amersfoort had een stuk bouwmateriaal in brand gestoken. Hij is hiervoor aangehouden. De andere jongens kregen een bekeuring omdat ze zich op verboden terrein bevonden.

Geschopt en geslagen
AMERSFOORT- Op zondagavond werd een man aangehouden nadat hij iemand had geslagen.

Omstreeks 21.15 uur wilde een 36-jarige man uit Amersfoort naar het toilet in een horecagelegenheid aan de Hoolesteeg. Een 26-jarige man uit Amersfoort belemmerde zijn weg en zocht kennelijk ruzie. De 26-jarige man gaf de 36-jarige man een duw waarop de 36-jarige man de andere man een klap gaf. Dit is waarschijnlijk wat de 26-jarige man wilde en hij begon nu op los te slaan en trappen. De politie werd gewaarschuwd en de 26-jarige man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aanrijding met slok op
AMERSFOORT- Op zondagmiddag werd een automobilist aangehouden omdat hij een aanrijding had veroorzaakt met een slok op.

Omstreeks 17.00 uur reed 70-jarige man over de Flierbeeksingel. Voor hem stopte een auto en de man had dit te laat in de gaten en botste hier tegenaan. De politie kwam erbij en de 70-jarige man bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 365 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.