Persberichten Lekstroom, 12.10 uur

Utrecht, 07-05-2007

Stiletto

HOUTEN Een 17-jarige jongen uit Houten stond op zondagmiddag 6 mei kennelijk iets te opzichtig een mes te showen.

Rond 16.10 uur zag een getuige dat drie jongens in een wachtruimte op het station aan het Onderdoor stonden. Hij zag dat één jongen een stiletto in zijn hand had, deze openklapte en hem daarna weer wegstopte. De getuige belde de politie en gaf daarbij ook het signalement van de verdachte door.

Agenten gingen ter plaatse en troffen de jongelui inderdaad aan. De agenten spraken de verdachte aan. Die wist van niets, maar de politiemensen zagen dat hij een voorwerp in de vorm van een mes in zijn broekzak had. De jongen bleef ontkennen, maar gaf uiteindelijk toch toe dat het een mes was. Hij haalde het tevoorschijn en het werd in beslag genomen. De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij zijn verhoor verklaarde hij het mes vorige week in Frankrijk te hebben gekocht en nu aan zijn vrienden te hebben geshowd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden

NIEUWEGEIN Een 20-jarige inwoner van Nieuwegein is zondag 6 mei omstreeks 04.30 uur aangehouden.

De man maakte deel uit van een groep die zich lastig had gedragen in een horecagelegenheid aan de Nedereindseweg. De gewaarschuwde politie trof inmiddels de groep buiten op straat aan. De politie verzocht hen naar huis te gaan. Het merdendeel voldeed hieraan, maar de 20-jarige niet en daagde personen van een andere groep uit om te vechten. Ter voorkoming hiervan, verzocht de politie hem nogmaals weg te gaan. Toen hij daar weer niet aan voldeed, werd hij uiteindelijk aangehouden. Echter de groep waar hij deel van uitmaakte, keerde hierop ook terug. De politie hanteerde de korte wapenstok en zette een politiehond in om de Nieuwegeiner de politieauto in te krijgen waarna hij naar het politie bureau werd gebracht. Daar kreeg hij een proces-verbaal.