Politie Drenthe

landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Maandagmorgen

Hoogeveen, 07-05-2007

Politie vordert rijbewijzen in
ZEIJEN Zondagmiddag vorderde de politie het rijbewijs in van een 29 jr. inwoner van Norg. De man probeerde in zijn auto aan een politiecontrole te ontkomen. Daarbij overschreed hij tussen Norg en Zeijen meerdere keren de maximum toegestane snelheid. Toen het de agenten op de Zuiderstraat in Zeijen lukte de auto te laten stoppen bleek ook dat de man had gedronken (1,4 promille). Hij werd aangehouden. Na het uitvoeren van een ademanalyse en het afleggen van een verklaring is de man in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor gevaarlijk rijgedrag en het rijden onder invloed. (07-137832)

PESSE Een 42 jr. man uit Meppel is voorlopig ook zijn rijbewijs kwijt. Hij reed zondagmiddag met een snelheid van 179 km/u over de A-28 bij Pesse. De politie maakte een eind aan deze snelle rit en vorderde het rijbewijs van de man in.

Melding vechtpartij
MEPPEL De politie in Meppel stelde zondagavond een onderzoek in op de Van Ewijcksingel in die plaats naar aanleiding van een melding over een vechtpartij. Volgens de melding zouden twee groepen jongeren met elkaar op de vuist gaan.
Bij de komst van de politie was het weer rustig. De politie gaat pas een nader onderzoek instellen als er aangifte wordt gedaan. (07-137871)

Bloedproef moet uitsluitsel geven

DIEVER De uitkomst van een bloedonderzoek zal bepalend zijn of de politie proces-verbaal gaat opmaken tegen een 52 jr. inwoner van Dwingeloo. De man werd zondagavond rijdend in zijn auto gecontroleerd op de Bosweg in Diever. Omdat zijn adem rook naar alcohol is de man aangehouden. Omdat hij niet in staat bleek een ademtest af te leggen nam een arts op verzoek van de politie een bloedmonster. De uitslag van het bloedonderzoek zal over enkele weken bekend zijn. (07-137892)

Huiselijk geweld
MEPPEL De politie hield zondagavond in Meppel een 43 jr. man uit die plaats aan. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn vriendin. Zij belde de politie en deed aangifte. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Deze mishandeling wordt afgehandeld conform het protocol Huiselijk geweld.

Onderzoek brandstichting
MEPPEL De politie stelt een onderzoek in naar de brand in de nacht van vrijdag op zaterdag in een woning aan de Rozenstraat in Meppel. De 24-jarige bewoner werd kort voor 02.00 uur wakker van een brandlucht en belde 112. In tegenstelling tot een eerder bericht was de man alleen in de woning. Inmiddels is duidelijk dat in de woning brand is gesticht. De politie sluit niet uit dat er een inbraak aan vooraf is gegaan. De schade door de brand is aanzienlijk. Een schadebedrag is nog niet bekend. De bewoner heeft aangifte gedaan. Mogelijk dat er mensen zijn die in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen middernacht en 02.00 uur verdachte personen in deze straat of bij deze woning hebben gezien. De politie wil dan graag met hen in contact komen. Dit kan via 0900-8844. (07-137476)

Dirk Neef is vandaag de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe. Om met hem in contact te komen of voor informatie over deze berichten kunt u bellen met 0592 - 45 1280.