Gemeente Den Haag

Laan van Wateringseveld in teken van tram 16 (7 mei)

De werkzaamheden voor de aanleg van tram 16 op de Laan van Wateringseveld zijn sinds half april uitgebreid naar het Lage Plein en de wijk Hoge Veld. De werkzaamheden in de wijk Parkbuurt/Oosteinde starten in juli. Begin september gaat tram 16 rijden en moet het gehele traject in Wateringse Veld gereed zijn.

Lage Plein
Op het Lage Plein wordt een deel van de oude keerlus van tram 17 afgebroken bij de Athenesingel/Praagsingel. Op de Hemelwaterbrug worden sporen aangelegd die aansluiten op de sporen van de oude keerlus. Met uitzondering van de Hemelwaterbrug ondervindt het verkeer geen hinder van de werkzaamheden. De sporen op de Hemelwaterbrug worden in een periode van tien nachten tussen 21.00 en 06.00 uur aangebracht. Het verkeer wordt dan met borden omgeleid. De totale werkzaamheden duren tot en met eind juli.

Hoge Veld
In de wijk Hoge Veld worden tussen de Bostonsingel en de San Fransiscosingel sporen aangebracht. Bij de Los Angelesstraat komt de nieuwe halte Hoge Veld. De werkzaamheden duren tot vrijdag 20 mei. Ruim anderhalve week later wordt het kruispunt
Bostonsingel/Havannasingel met de Laan van Wateringseveld van een nieuwe asfaltlaag voorzien. Het asfalteren start op vrijdag 1 juni om 20.00 uur en duurt tot en met maandag 4 juni 06.00 uur. Het kruispunt is tijdens dit weekend afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt met borden omgeleid.

Erasmus Veld
De werkzaamheden in de wijk Erasmus Veld zijn vrijwel gereed. De laatste hand wordt gelegd aan de kruising Laan van Wateringseveld Noordweg. Tot en met zondag 20 mei is het kruispunt voor verkeer richting de Erasmusweg afgesloten. Alleen automobilisten vanuit Wateringen kunnen op de Noordweg rechtsaf de Laan van Wateringseveld opdraaien richting het Oosteinde. Van maandag 21 mei tot en met zaterdag 26 mei is het kruispunt afgesloten voor verkeer vanaf de Erasmusweg richting Wateringen.
Het is wel mogelijk om vanaf de Laan van Wateringseveld rechtsaf de Noordweg op te rijden.

Meer informatie
De route van tram 16 wordt verlengd en verbindt straks het centrum van Den Haag, de woonwijk Wateringse Veld en de bedrijventerreinen Wateringse Veld en Zwethove in Wateringen (gemeente Westland). Vanaf september 2007 kan tram 16 de uitgebreide route gaan rijden. Meer informatie over de aanleg van tram 16 is te vinden op internet www.denhaag.nl/tram16.