Gemeente Heerhugowaard


Nachtwerkzaamheden Nollencircuit N242

In de avond en nacht van maandag 7 op 8 en dinsdag 8 op 9 mei (met een mogelijke uitloop naar woensdag 9 op 10 mei) plaatst de provincie Noord-Holland de liggers tussen de pijlers van het toekomstige viaduct ter hoogte van het Nollencircuit. De liggers vormen het toekomstige rijdek van het viaduct. Om de overlast voor weggebruikers te beperken, worden werkzaamheden âs avonds en âs nachts tussen 20.00 uur en 05.00 uur uitgevoerd. De werkzaamheden zijn onderdeel van de reconstructie N242.

Verkeershinder
Vanaf 20.00 uur âs avonds wordt het autoverkeer ter hoogte van het Nollencircuit in beide richtingen over 1 rijstrook geleid. Tijdens het takelen en plaatsen van de liggers boven de weg wordt het autoverkeer stil gelegd door middel van een politiestop (duur: ongeveer 10 minuten per ligger). In totaal worden er 23 liggers geplaatst. Het fietsverkeer ondervindt geen gevolgen van de werkzaamheden.

Bouwstop opgeheven
Zoals u wellicht heeft vernomen, is er enige tijd sprake geweest van een door de gemeente Heerhugowaard opgelegde bouwstop voor het leggen van de liggers bij het viaduct. Reden hiervoor was dat de gemeente nog enkele vragen wilde stellen aan onze aannemer Heijmans betreffende het ontwerp. Woensdag 2 mei heeft de gemeente Heerhugowaard de bouwstop opgeheven en aannemer Heijmans toestemming verleend de liggers voor het viaduct te plaatsen.

7-05-2007