AEGON

BT en AEGON ontwikkelen samen een collectieve pensioenregeling

BT in Nederland heeft voor zijn circa 1.000 medewerkers een collectieve pensioenregeling afgesloten bij AEGON. Binnen de regeling hebben de deelnemers deels zelf invloed op hoe hun premies worden belegd.

Het is een zogenoemde hybride regeling omdat het om een combinatie gaat van een middelloon en beschikbare premie. Het premievolume bedraagt in totaal ⬠7 miljoen per jaar en een koopsom van ⬠55 miljoen.

AEGON begeleidt de BT-medewerkers in het samenstellen van hun portefeuille door het opstellen van een persoonlijk risicoprofiel waar een beleggingskeuze aan is gekoppeld. Daarnaast zijn er deelnemersbijeenkomsten en individuele gesprekken met AEGON-adviseurs. Medewerkers kunnen desgewenst aanvullend bijsparen voor hun pensioen.

Erik van Houwelingen, directeur AEGON Nederland en MT-voorzitter Corporate & Institutional Clients: "Binnen tweeënhalve maand wilde BT een nieuwe pensioenverzekeraar hebben, wat ongewoon snel is voor een traject van deze omvang. Gelukkig wist BT precies wat het wilde, waardoor wij samen vaart konden maken. Naast de tijdsdruk was het contract complex door drie verschillende doelgroepen met ieder hun eigen wensen en eisen. BT heeft het uiterste van ons gevraagd en daarom zijn wij er trots op dat BT voor AEGON kiest."

Erik ter Horst, CFO bij BT Benelux: âWe zijn ontzettend blij dat we met AEGON tot deze deal zijn gekomen. Twee zaken gaven de doorslag voor onze keuze voor AEGON. Allereerst, een heldere en marktconforme aanbieding voor onze twee collectieve pensioenregelingen. Daarnaast kregen wij te maken met gedreven AEGON-mensen, die ook goed aanvoelden wat wij wilden.â

07-05-2007