Politie Limburg-Zuid

Nog drie gewonden in ziekenhuis van terrasongeval

Maastricht, 07-05-2007 o Van de aanvankelijk zes gewonden, die zondagavond te betreuren waren, toen een auto achteruit rijdend een terras aan de Graanmarkt in Maastricht opreed, liggen er nog drie in het ziekenhuis.

Deze gewonden zijn een 49-jarige vrouw uit Maastricht, een 50-jarige inwoner van Stein en een 63-jarige inwoner uit Aken (D). Zij hebben bij het ongeval dieverse botbreuken opgelopen.
Een van de zes personen, die aanvankelijk gewond naar het ziekenhuis werd overgebracht, bleek niet gewond te zijn geraakt. De twee anderen, een 16-jarige inwoonster van Maastricht en een 54-jarige inwoner van Lanaken (B), raakten licht gewond en konden na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

De bestuurder die zondagavond omstreeks 18:15 uur de ravage op het Maastrichtse terras veroorzaakte, is een 36-jarige inwoner van Parijs. De man werd aangehouden en in verzekering gesteld. Hij moest een blaastest ondergaan. Hierbij bleek dat hij een bloed/alcoholpromillage had van 1,3. In verband met een onderzoek naar de eventuele aanwezigheid van medicijnen of drugs in zijn bloed, werd van hem een urinemonster genomen.

De politie is inmiddels een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval gestart. Het ongeval is mogelijk te wijten aan een combinatie van teveel alcohol met de onbekendheid van de bestuurder om in een automatisch geschakelde auto te rijden.