Gemeente Wassenaar

College stelt speelplaatsenbeleid vast

Het college van B&W heeft de notitie Samen buiten spelen vastgesteld. Het speelplaatsenbeleid wordt nu ter advies voorgelegd aan Stichting Jeugd- en jongerenwerk Wassenaar, buurtverenigingen, Scholencollectief Wassenaar, Jeugdraad en Het Wassenaars Sportcontact. Daarnaast ligt de notitie van 9 mei tot 20 juni 2007 ter inzage op het gemeentekantoor en op de website van de gemeente en kan elke Wassenaarder zijn of haar reactie geven.

In 1992 is het nu geldende speelplaatsenbeleid door de gemeenteraad vastgesteld. In de ´Actienota Integraal Jeugdbeleid´ is een herziening van het speelplaatsenbeleid aangekondigd. Deze herziening heeft het college nu vrijgegeven voor inspraak.

Buiten spelen belangrijk

Het college hecht grote waarde aan buiten spelen. Buiten spelen is leuk en draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen en aan de leefbaarheid van de woonomgeving. Het college geeft aan dat kinderen volwaardige gebruikers zijn van de openbare ruimte. Naar mate er voor de jeugd betere speelmogelijkheden zijn, neemt ook de positieve beleving van de leefomgeving van volwassenen toe en daarmee de sociale betrokkenheid.

In de notitie "Samen buiten spelen" worden kaders voorgesteld waar binnen toekomstige aanpassingen van speelplaatsen moeten plaatsvinden en hoe omgegaan zal worden met het beheer en onderhoud. Tevens wil het college nagaan hoe buurten meer betrokken kunnen worden bij de inrichting van speelplaatsen. Op het moment zijn in Wassenaar 49 speelterreinen, 2 skateparken, 2 basketballvelden en diverse trapveldjes.

Sinds vorige zomer is begonnen met herplaatsing van speeltoestellen. Dit steeds in overleg met omwonenden. Deze herplaatsing is inmiddels gevorderd tot ongeveer driekwart. Ook de overgebleven speelplaatsen worden nu voortvarend aangepakt.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

Overige contactgegevens
T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl