Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Persberichten van 7 mei 2007

Regio, 07-05-2007

Rijbewijs van motorrijder ingevorderd

Genemuiden - Op de Nieuwe Weg is zondagmiddag 6 mei een 24-jarige motorrijder uit Genemuiden aangehouden. De man werd geklokt op een gecorrigeerde snelheid van 110 km/uur waar 50 is toegestaan. Met deze zelfde snelheid reed hij ook over de fiets-/voetsgangersoversteek. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

(07-054233)

Onder invloed achter het stuur

Deventer Zondagavond 6 mei werd het rijbewijs ingevorderd van een 57-jarige inwoonster van Deventer. De vrouw werd op de Sluisstraat aangehouden voor rijden onder invloed. Bij de ademanalyse op het bureau blies zij 965 ug/l. Deze uitslag hield in dat ze haar rijbewijs kon inleveren. Er werd tevens proces-verbaal opgemaakt.

Deventer Een 59-jarige inwoner van Deventer en een 47-jarige man uit het Duitse Tuttelstedt werden deze avond in dezelfde straat aangehouden voor rijden onder invloed. De Deventenaar blies bij de ademanalyse 445 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vier uren en er werd proces-verbaal opgemaakt. De man van Duitse afkomst had een uitslag van 515 ug/l bij de ademanalyse. Hij mocht vijf uren niet rijden. Ook tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

(07-054274)

(07-054289)

(07-054290)

Mini-bike in beslag genomen

Deventer Zondagmiddag 6 mei nam de politie een mini-bike in beslag na een melding. De bestuurder, een 15-jarige jongen uit Deventer, reed met het voertuig bij het winkelcentrum Keizerslanden. Toen de politie arriveerde, reed de jongen met hoge snelheid de Lebuinuslaan op en kwam daar ten val. Daarop is de mini-bike in beslag genomen. De bestuurder krijgt een proces-verbaal.

(07-054174)

Doorgereden na aanrijding met hond

Politie zoekt getuigen

Deventer - Op 30 april omstreeks 13:00 uur werd een hond aangereden op de Prins Hendrikstraat. De politie is op zoek naar mensen die hier getuige van zijn geweest. De hond kwam onder de auto, nadat hij in paniek was weggerend voor een andere hond die hem had aangevallen. De eigenaresse, een 22-jarige vrouw uit Deventer, kon de riem daardoor niet meer vasthouden. De hond liep bij de aanrijding een gebroken heup op. De betrokken auto is even stil blijven staan, maar vervolgens doorgereden. Het gaat om een donkergroene oldtimer met een wit dak en geblindeerde ramen. De politie is op zoek naar de eigenaar van deze auto. Getuigen of mensen die op een andere manier informatie hebben over dit voorval kunnen zich melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.

(07-051992)

Vrouw overlijdt na ernstige aanrijding

Heino Op zondagmiddag 6 mei om ongeveer 14.45 uur vond op de Zwolseweg een aanrijding plaats tussen een motorfiets en een auto. Een 78-jarige man uit Heino reed met zijn auto over de Zwolseweg en reed in de richting van de Zuthmerweg. Een motorrijder, een 28-jarige man uit Heino kwam uit de richting van de N35 en reed in de richting van de rotonde aan de Zwolseweg. De motorrijder haalde vlak voor het ongeval twee voor hem rijdende autos in. Ter hoogte van de afslag Zwolseweg/Zuthmerweg reed de 78-jarige man de weg op. De motorrijder kon de auto niet meer ontwijken en reed in de rechterflank van de auto. Een 72-jarige vrouw uit Heino, die op de bijrijdersstoel zat, raakte door het ongeval zwaar gewond en overleed ter plaatse. De automobilist en de motorrijder werden door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

(07-054206)

Automobiliste onwel

Broekland - Zondagmiddag 6 mei omstreeks 17.30 uur reed een 49-jarige vrouw uit Broekland in een auto over de Van Dongenstraat, komende uit de richting Wijhe. Ze verklaarde dat ze kort voor de aanrijding korte tijd onwel is geweest. Hierdoor botste zij tegen een hekwerk en twee bomen. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek.

(07-054250)

Auto in brand

Olst - Een 24-jarige automobilist uit Olst reed zondagmiddag 6 mei omstreeks 14.00 uur over Schamhartstraat en zag rook onder motorkap wegkomen. Hij zette de auto stil, maar kon de motorkap niet meer openen. De brandweer heeft de brand geblust. Het gehele motorcompartiment is uitgebrand. (07-053821)