Saxion Hogescholen
BR>

ma 07 mei 2007

Studenten verleggen hun grens

Duitse studenten van de Fachhochschule Osnabrück, faculteit voor Economie en Sociale Wetenschappen, en Saxion studenten van de academie Bestuur en Recht trekken van 7 tot en met 11 mei een week lang intensief met elkaar op. Naast een cultureel programma worden de studenten ingewijd in grensoverschrijdend werken en ondernemen. Ze krijgen colleges van experts in het Duits en Nederlands arbeidsrecht. Naast een bezoek aan de Kamer van Koophandel zijn bedrijfsbezoeken in Nederland en in Duitsland in het programma opgenomen.

Tijdens deze bijzondere internationale projectweek wordt aandacht geschonken aan de praktische uitwerking van vrij verkeer van personen en overige vrijheden binnen de interne markt van de Europese Unie. In een gezamenlijke opdracht gaan studenten in dit verband op zoek naar uitdagingen en drempels.

De deelnemende studenten van de Saxion academie Bestuur en Recht studeren aan de opleidingen Bestuurskunde/Overheidsmanagement, Integrale Veiligheidskunde, Management, Economie en Recht, Sociaal Juridische Dienstverlening, en de Studieroute Recht.

---------------- EINDE PERSBERICHT