Openbaar Ministerie

Zaak verdachte ontucht Zeist op 8 mei inhoudelijk behandeld

29 maart 2007

Het onderzoek ter terechtzitting tegen een 56-jarige verdachte van ontucht uit Zeist is vandaag, 29 maart 2007, hervat. Op deze pro forma zitting werd de voortgang van het onderzoek besproken.

De man, die zelf niet op deze zitting aanwezig was, wordt verdacht in de periode van 1995 tot 2002 seksueel misbruik te hebben gepleegd met in elk geval vijf meisjes, allen afkomstig uit de omgeving van de verdachte. De leeftijd van de meisjes ten tijde van de verweten feiten varieert van jonger dan twaalf tot meerderjarig. Daarnaast wordt hem verweten kinderporno in zijn bezit te hebben.

In de zomer van 2006 werd er aangifte gedaan tegen de man, die op 2 oktober van dat jaar kon worden aangehouden. Sinds die tijd zit hij in voorarrest. Op 16 januari was er een eerste zitting. De zaak werd toen aangehouden voor het horen van getuigen en voor onderzoek naar de persoon van de verdachte. Op de zitting van vandaag bleek dat het onderzoek zo goed als is afgerond. De getuigen zijn gehoord en het onderzoek psyche is eerder dan verwacht afgerond. Ook de rapporten van reclassering en van de psychiater zijn binnen. De inhoudelijke behandeling van deze zaak zal plaatsvinden op dinsdag 8 mei en zonodig worden vervolgd op dinsdag 5 juni.