Ingezonden persbericht


Symposium: Modern Personeelsbeleid binnen het MKB: 'De X-factor van uw bedrijf'

Uitnodiging

Modern Personeelsbeleid binnen het MKB: 'De X-factor van uw bedrijf'

Door veranderende verhoudingen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt wordt het voor MKB bedijven een steeds grotere uitdaging om nieuw personeel aan te trekken en bestaande medewerkers vast te houden. Ook wensen en behoeften van werknemers zijn de laatste jaren sterk veranderd waardoor modern en pro-actief personeelsbeleid noodzakelijk wordt. Flexibiliteit ten aanzien van de inzet van uw medewerkers en binden en boeien van uw medewerkers zijn hierbij de sleutelwoorden. En in het licht van oprukkende krapte en samengroeiende markten mogen wij de aandacht voor internationalisering niet onderschatten.

Al deze ontwikkelingen, en het wezenlijk belang van de omgang met 'het menselijk kapitaal', heeft MKB-Noord doen besluiten een evenement (i.s.m. No Boring Events) te organiseren in het kader van Human Capital binnen het MKB. Met groot genoegen nodigen wij u, namens sponsoren Delta Lloyd en Anker Verzekeringen, uit om deel te nemen aan het evenement: Modern Personeelsbeleid: 'de X-factor van uw bedrijf'


- Dinsdag 8 mei in Het Kasteel te Groningen

- Ontvangst 18.45 uur / Aanvang 19:15 uur

Programma
18.45 uur: Ontvangst met koffie en thee
19.15 uur: Opening door dagvoorzitter Ron van Gent, directeur MKB-Noord 19.30 uur: Delta Lloyd en Anker Verzekert: Personele risico's (bij overname) 19.50 uur: Olympisch Bobslee legende Arend Glas vertelt over zijn ervaringen ten aanzien van het motiveren van medewerkers en de vele vrijwilligers binnen zijn sport onderneming. 20.15 uur: Start Workshops, u kunt kiezen uit één van de onderstaande workshops.
* 'Aannemen en beoordelen van personeel?' door Kern Advies Noord:Met een korte inleiding en vooral veel praktische oefeningen en cases zullen Uschi Garden en Jan-Willem Venema u de achtergronden en de bruikbaarheid van het instrument "assessment center" presenteren.
* De kracht van Coaching voor uw onderneming! door Pijanowska Consult*: In deze workshop onderzoekt u het belang van coaching voor uw onderneming en voor uzelf. Uiteraard gaan wij de interactie met u aan, dus jasjes uit!
* Structureel personeelsbeleid is een Must do? maar Hoe? door For People Company Korte&Ko B.V.*: Human Capital is een belangrijker productiemiddel dan uw machinepark dat u doorgaans goed onderhoudt. Uw menselijk kapitaal dient u daarom nóg beter te onderhouden. Human Capital beleid in uw bedrijf begint bij respect voor uzelf en uw bedrijfsfamilie: Hoe u kiest voor gestructureerde ontwikkeling, uw mensen moderne loopbaantools gunt, en zorgt voor continudteit in uw Human Capital beleid.
* Kostenreductie door verzuimmanagement, door Lelie Hollander namens Anker Verzekert: De praktijk leert dat meer dan 75% van het verzuim een niet-medische oorzaak kent en dus ook op een andere wijze opgelost dient te worden. In deze workshop krijgt u een duidelijke uiteenzetting over op welke wijze u uw kosten m.b.t. ziektemeldingen van uw personeel kunt reduceren, door gebruik te maken van verzuimmanagement.
* Human Capital uit Noord-Duitsland;kans of bedreiging? door het Eems Dollard Forum: Nederland en Duitsland lijken op het eerste gezicht veel gezamenlijke overeenkomsten te hebben wat Human Capital betreft. Toch hebben werkgevers en werknemers in Duitsland een andere relatie met elkaar dan wij vermoeden. Hoe vinden werknemers en werkgevers elkaar? Welke relatie hebben zij met elkaar? Klopt het beeld van het Duitse arbeidsethos nog? Is Human Capital uit Noord-Duitsland een kans of bedreiging voor Nederland? Hoe werft u Duits personeel? Antwoorden op deze vragen zult u in deze workshop vinden.
* 'De relatie tussen de DGA en zijn medewerkers' door SBMC organisatieadviseurs: Deze workshop gaat over het verbeteren van de relatie tussen de DGA en zijn medewerkers, volgens de managemantconsultancy aanpak. Managementconsultant Koos Vos geeft een aantal tips en tricks over hoe u de relatie tussen uw medewerkers kan optimaliseren.

21.00 uur: Plenaire afsluiting waarbij de belangrijkste conclusies van de avond voor u op een rijtje worden gezet. Door middel van een 'elevator pitch' brengt een collega ondernemer u de 'handvatten' uit de andere workshops. In de workshops gaat u echt aan de slag, maar uiteraard ontvangt u na afloop een informatiemap met daarin alle informatie over de gehouden presentaties 21.15 uur: Borrel

Wat heeft het evenement u te bieden?

* Voor ondernemers, door ondernemers staat centraal gedurende het avondprogramma, wat resulteert in herkenbare voorbeelden en oplossingen die u binnen uw eigen onderneming kunt toepassen
* U maakt kennis met de laatste ontwikkelingen op het gebied van moderne personeelsbeleid
* U wordt een aantal mogelijkheden geboden voor het inwinnen van advies
* U maakt kennis met moderne tools en toepassingen
* U wordt gednspireerd uw medewerkers te motiveren om nog beter te presteren
* Er is voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen met uw collega ondernemers

U kunt zich aanmelden op de volgende manieren:

- het meegestuurde antwoordformulier faxen naar 050 5278373
- het meegestuurde antwoordformulier mailen naar born@mkb.nl
- telefonisch via 050 5275757

Leden van MKB-Noord hebben gratis toegang, niet leden betalen 35 euro (excl. btw). Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging met een routebeschrijving.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Rinze van der Born van MKB-Noord (050 5275757) of Suzanne Snijders van No Boring Events (06 - 520 56 060).

Graag tot ziens op 8 mei aanstaande.

Met vriendelijke groet,

Ron van Gent
Directeur MKB-Noord