Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

QlikTech lanceert QlikView 8 tijdens Qonnections 2007

Evenement van 8-10 mei in Zaandam brengt gebruikers en partners uit vele landen bijeen

Hoofddorp, 12 april 2007 - QlikTech, 's werelds snelst groeiende Business Intelligence (BI)-softwarebedrijf, organiseert van 8-10 mei aanstaande Qonnections 2007. Qonnections 2007 is de tweede editie van QlikTechs internationale gebruikers- en partnerbijeenkomst. Tijdens dit evenement, in Taets Art Gallery in Zaandam, lanceert de BI-specialist de nieuwste versie van zijn revolutionaire analysepakket: QlikView 8. QlikView 8 kent nog meer en nog geavanceerdere analyse- en rapportagemogelijkheden dan de vorige versie. Ook het gebruiksgemak is verder verbeterd. Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van QlikView en een grote stap vooruit in het streven van QlikTech naar: 'simplifying analysis for everyone'.

Qonnections 2007 is een uitgelezen kans voor gebruikers, partners en andere geïnteresseerden om van gedachten te wisselen met collega's uit de wereldwijde QlikView-community - te horen voor welke uitdagingen zij staan en hoe ze deze met QlikTechs BI-software weten te tackelen - en zich door vakspecialisten te laten informeren over de laatste stand van zaken op het gebied van in-memory BI. Het InterQonnections Café biedt bezoekers de mogelijkheid om één-op-één te discussiëren met QlikView-experts uit de hele wereld over bijvoorbeeld nieuwe methodes voor de aanpak van bedrijfsanalyses, de meest recente QlikView-features of in eigen beheer ontwikkelde QlikView-applicaties. Een gezamenlijke lunch, feestelijk diner en afsluitende borrel completeren het programma.

Rogier Verheij, Country Manager Benelux, is er trots op dat Qliktechs internationale gebruikers- en partnerbijeenkomst ditmaal in Zaandam gehouden wordt. De eerste editie, vorig jaar oktober in Philadelphia (VS), was een overweldigend succes met meer dan 400 bezoekers uit 25 landen. "De toewijzing van dit belangrijke evenement aan Nederland bewijst dat onze organisatie als speerpunt gezien wordt op het hoofdkantoor van QlikTech in de VS. Niet ten onrechte: de enorme expansie die het bedrijf wereldwijd laat zien, vindt in Nederland in versterkte mate plaats. Dat Qonnections nu in ons land georganiseerd wordt, beschouw ik dan ook als een blijk van waardering voor de uitzonderlijke groei die wij gerealiseerd hebben in de korte tijd - anderhalf jaar! - dat we hier actief zijn."

Programma


· 8 mei

- Opening van Qonnections 2007 door Dr. James Bellini, een vooraanstaande Engelse bedrijfsanalist en futuroloog.
- Presentaties door leden van het managementteam van QlikTech en externe sprekers.
- Lancering van QlikView 8 door Jonas Nachmanson, Vice President Research & Development, en Anthony Deighton, Vice President Marketing, beiden van QlikTech.


· 9 mei

- Succesverhalen van QlikView-gebruikers uit de sectoren Industrie, Zorg, Financiële Dienstverlening en Consumentenmarkt en QlikTech-partners.
- Sprekers zijn, onder anderen, topmanagers van ADP (Nederland, partner), Panasonic (Nederland, klant), BP (Engeland, klant) en Volvo (Zweden).
- Michael Neff, CIO van Heidelberger Druckmaschinen AG en een van de 'Premier 100 IT Leaders for 2007' volgens het Amerikaanse IT-magazine Computerworld, doet uit de doeken hoe hij met behulp van de QlikView Connector snel en simpel SAP-data in QlikView importeert en deze combineert met data uit andere bronnen om betere strategische beslissingen te kunnen nemen.


· 10 mei

- Sessies en workshops over de unieke technologie achter QlikView, onder leiding van ontwikkelaars en productmanagers van QlikTech. Onderwerpen die aan bod komen, zijn:
- de meerwaarde van het QlikView-platform voor het verbeteren van de bedrijfsprestaties;
- de nieuwe functies en features in QlikView 8;
- het succesvol doorlopen van een QlikView-project;
- hoe het maximale rendement te halen uit een QlikView-implementatie;
- het bouwen van applicaties gebaseerd op grote datavolumes;
- het laden van informatie met QlikViews geavanceerde script engine;
- de best practices in datamodellering;
- het uniformeren van visualisaties in een organisatie;
- het integreren van QlikView met andere softwarepakketten.

Kijk voor een gedetailleerd programma op: www.qlikcommunity.com

Locatie
Qonnections 2007 wordt gehouden van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 mei aanstaande in Taets Art Gallery, een monumentaal pand op een schitterende locatie aan het Noordzeekanaal. Adres: Hemkade 18, 1506 PR Zaandam (Hembrugterrein). Een routebeschrijving is te vinden op: www.taets.com.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via: www.qlikcommunity.com, per telefoon: +31 (0)23 55 63 270 of e-mail: jeannette.de.kort@qliktech.com.

Meer informatie
Voor meer informatie: www.qonnections2007.com.

Over QlikTech
QlikTech is 's werelds snelst groeiende Business Intelligence (BI)-softwarebedrijf. QlikView, het vlaggenschip van het bedrijf, heeft momenteel 260.000 gebruikers bij 5.777 klanten in 71 landen, verspreid over de hele wereld. Iedere dag verwelkomt QlikTech gemiddeld ruim twaalf nieuwe klanten. Door deze explosieve groei heeft het bedrijf zijn inkomsten, zowel in 2005 als in 2006, met tachtig procent zien stijgen.

QlikView maakt het zeer eenvoudig om verfijnde analyses te implementeren, te gebruiken en te onderhouden. Met QlikTechs gepatenteerde in-memory BI-technologie kan de gebruiker reusachtige dataverzamelingen direct in het interne geheugen van de computer laden en manipuleren. Dit kan al op relatief simpele hardware, wat een betaalbare, brede implementatie binnen slechts twee tot drie weken mogelijk maakt.

QlikTech, in 1993 opgericht in Zweden, heeft vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Scandinavië en de Benelux (Hoofddorp). Het bedrijf werkt wereldwijd met meer dan vijfhonderd partners. Tot de klanten in de Benelux behoren: ABX Logistics, ADP, Atos Origin, ING Trust, KLM, MarktSelect (Graydon), Merck Sharp & Dohme, Panasonic, Schenker, ThiemeMeulenhoff, TNT en Zurich Verzekeringen.

Voor meer informatie: www.qliktech.nl.