Gemeente Grootegast


Inloopbijeenkomsten bestemmingsplan buitengebied

De gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn werken gezamenlijk aan bestemmingsplannen voor het buitengebied. Het voorontwerp bestemmingsplan is gereed. In mei kunnen geïnteresseerden, tijdens inloopbijeenkomsten, bekijken of de informatie juist is weergegeven en een toelichting krijgen wanneer niet aan wensen tegemoet is gekomen. Daarna volgt de officiële inspraakprocedure. Op ieder gemeentehuis liggen alle stukken van de vier gemeenten ter inzage. Wie echter specifieke vragen of opmerkingen heeft, die kan het beste terecht op de inloopdag van de eigen gemeente. Opmerkingen en wensen worden genoteerd en vervolgens waar mogelijk verwerkt in de plannen. De inloopdagen zijn van 10.00 uur 's morgens tot 21.00 uur 's avonds in de vier gemeentehuizen op:

· 8 mei in Grootegast

· 9 mei in Marum

· 14 mei in Zuidhorn

· 15 mei in Leek

Het bestemmingsplan
Het bestemmingsplan bestaat uit een plankaart, voorschriften en een toelichting. Op de plankaarten staan de verschillende bestemmingen ingetekend. De voorschriften geven per bestemming de juridische regeling weer. De voorschriften bevatten het toegestane gebruik en de bouwmogelijkheden. In de toelichting worden de beleidskeuzes onderbouwd en worden de juridische regelingen uitgelegd. De plankaarten en de voorschriften worden op termijn juridisch bindend.

Bestemmingen
In het bestemmingsplan is uitgegaan van de volgende bestemmingen:
1. gebiedsbestemmingen

2. agrarische bedrijven

3. niet-agrarische bedrijven

4. bedrijvigheid binnen de woonbestemming

5. wonen

6. recreatie
Per gebiedsbestemming is het gebruik van het gebied aangegeven, welke waarde eraan wordt toegekend en wat er wel en niet mogelijk is.

Link naar meer informatie over het project bestemmingsplannen buitengebied

---

(c) Gemeente Grootegast