Programmabureau Advies Overheid.nl
* mei

* 08

IT Governance 2007

Op 8 mei 2007 organiseert Heliview in samenwerking met het NAF het congres IT Governance 2007.Het thema van het congres is "Transparantie en controle door performance".

Klik hier voor meer informatie (externe site)

Governance is hot en komt voor in vele varianten. In de media krijgt vooral de Governance van een organisatie, hier ter onderscheiding Enterprise Governance genoemd veel aandacht. En dat vooral als het fout gaat: denk bijvoorbeeld aan de boekhoudschandalen rond Enron of Worldcom waarbij momenteel vooral de veroordelingen van de verantwoordelijke managers veel aandacht krijgen.

IT is momenteel gemeengoed en de Governance van IT vaak kortweg IT Governance genoemd is een aandachtsgebied waar vrijwel geen enkele organisatie omheen kan. Wat vaak vergeten wordt is dat deze relatie twee kanten heeft: performance en conformance.
Waar in de media vaak de nadruk wordt gelegd op conformance: het wel of niet voldoen aan wet- en regelgeving hecht het management binnen organisaties vaak vooral ook belang aan de performance: hoe IT in te zetten zodat deze optimaal bijdraagt aan de bedrijfsresultaten.

Binnen veel sectoren is IT een niet meer weg te denken element. Een steeds groter percentage van de bedrijfsprocessen staat en valt bij de toepassing van IT. De eisen die aan ondernemingen worden gesteld bij de toepassing van IT worden continu aangescherpt, terwijl de tolerantie voor fouten steeds verder daalt.

Compliance en IT Governance, weet u het?
Uit recent onderzoek blijkt dat bijna de helft van de managers niet weet wat IT Governance is DS: Ik zou hier wel de bron vermelden. Betreft het hier een Heliview onderzoek?. Reden te meer om een congres rondom dit thema te bezoeken!

Er zijn 3 aandachtsgebieden die tijdens dit event aan de orde komen. Hoe IT in te richten:

1. zodat IT een optimale bijdrage levert aan de doelstellingen van de organisatie;

2. interne transparantie van IT bestedingen;
3. zodat voldaan wordt aan de eisen en richtlijnen ten behoeve van uw externe verantwoording over IT bestedingen.

IT heeft een steeds grotere impact op uw bedrijfsresultaten. Waar u op moet letten en wat u moet doen, U hoort het allemaal tijdens het congres IT Governance 2007. Schrijf u snel in!

Dit congres is voornamelijk bestemd voor:
directieleden;
CIO;
informatiemanagers;
IT managers;
business managers;
portfoliomanagers;
programmamanagers;
project managers.
enterprise architecten;
informatie architecten;
business architecten
ICT-architecten.
Controllers