Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Kunstexpositie mei (26-04-2007)

Vanaf dinsdag 8 mei exposeert Marion Timmers haar schilderijen in de gangen van ziekenhuis St Jansdal te Harderwijk. De creaties van deze kunstenares zijn tot maandag 2 juli 2007 te bewonderen.

Marion Timmers behaalde in 2004 het certificaat Beeldhouwen en in 2006 het certificaat Schilderen aan de Vrije Academie te Nunspeet. De liefde is Marion's grootste emotie door het leven. Haar voorkeur gaat uit naar de dramatiek in de beweging van balletdansers. De emotie, die door de dans wordt weergegeven, probeert zij in haar schilderijen neer te zetten. Zij geeft de verf ook een beweging mee door deze haar eigen weg te laten zoeken. Warme kleuren hebben hierbij haar voorkeur.

In haar beelden probeert ze de houding te treffen die de mens onbewust uitstraalt in zijn emotie. Ook hier laat zij het materiaal bewust de vrijheid, waardoor tijdens het werkproces vormen ontstaan.

Al sinds het bestaan van St Jansdal worden er regelmatig exposities gehouden in enkele gangen van het ziekenhuis. Voor vragen omtrent kunst in het St Jansdal en exposities kunt u contact opnemen met de heer G. Staal, telefoon (0341) 463993. Of per email G.Staal@stjansdal.nl.

---