Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Commissie AZV&F vergadert

Op dinsdagavond 8 mei vergadert de commissie Algemene Zaken, Veiligheid en Financiën vanaf 20.00 uur in de raadzaal aan de Groene tuin 317.

De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn van harte welkom. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het informatiecentrum aan de Groene tuin 317. In de vergaderzaal is altijd de agenda en een samenvatting van de voorstellen beschikbaar. Voor vragen over agendapunten kunt u bellen met de griffie van de deelraad, telefoon 479 82 00.

Meepraten
Tijdens de vergadering kunt u meepraten, vragen stellen of uw mening kenbaar maken.
Aan het begin van de vergadering krijgt het publiek de gelegenheid onderwerpen aan de orde te brengen die niet op de agenda staan. U dient zich hiervoor, voor aanvang van de vergadering, aan te melden bij de griffier.

Agenda

1. Opening & mededelingen

2. Vaststelling van de agenda

3. Spreekrecht burgers

4. Stadsmarinier IJsselmonde

5. Vragenhalfuur

6. Vaststelling verslag en actiepuntenlijst AZV&F 13 maart 2007
7. Ingekomen stukken

8. Voortgangsrapportage commissie AZV&F

9. Convenant college - deelgemeenten

10. Verruiming openingstijden burgerzaken

11. Evaluatie verkiezingscampagne 2006

12. Sluiting

Stadsmarinier
De heer de Kloet, aangewezen door burgemeester Opstelten om de rol van stadsmarinier voor IJsselmonde in te vullen, zal een presentatie verzorgen over de inzet en werkwijze van de stadsmarinier. Hierna is er gelegenheid voor discussie.

Verruiming openingstijden burgerzaken
Naar aanleiding van de motie van LR tijdens de besprekingen over de begroting 2007 en de beantwoording van het dagelijks bestuur hierop wordt het onderwerp als bespreekpunt opgevoerd.

Evaluatie verkiezingscampagne 2006
De opkomstbevorderende campagne IJsselmonde Kiest gaf de IJsselmondse kiezer informatie over welke partijen meededen aan de deelraadsverkiezingen en stimuleerde de kiezer zich te oriënteren op welke partij het beste bij hem of haar past. Tevens gaf de campagne praktische informatie over de verkiezingen, zoals over het stemmen in een stembureau naar keuze en het stemmen bij volmacht. In de evaluatie wordt teruggeblikt op de impact van de verschillende communicatiemiddelen en worden naar aanleiding daarvan de leerpunten op een rij gezet die als input dienen voor de verkiezingscampagne in 2010. De overweging om nu hierover van gedachten te wisselen is het gegeven dat de ervaringen nog vrij vers in het geheugen liggen.