Varkens in ComfortClass gaat de boer op


02.05.2007 / 10:34 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Dierenbescherming

Dierenbescherming

http://www.dierenbescherming.nl

Persuitnodiging

Varkens in ComfortClass gaat de boer op

Deventer, 3 mei 2007,
Het project Varkens in ComfortClass gaat van onderzoek naar praktijk. Vijf bedrijven gaan het ComfortClass principe in de praktijk op hun bedrijf testen. Op dinsdag 8 mei om 15.30 uur willen wij u op het varkensproefbedrijf in Raalte voorstellen aan de vijf innovatieve ondernemers met hun geheel verschillende bedrijven, motivaties en ambities om aan dit project mee te doen.

Het ComfortClass-principe bestaat uit het ontwerpen van een stal vanuit de behoeften van het dier. Dit kan in een geheel nieuwe stal, maar ook oude afdelingen op varkenshouderijbedrijven kunnen omgebouwd worden naar een nieuwe welzijnsverrijkte omgeving voor het dier. Door meer met de behoeften van het varken rekening te houden wordt een betere balans tussen de belangen van boer en dier nagestreefd en moet het haalbaar worden de krulstaarten van het varken intact te laten.

Een jaar na de feestelijke opening van de onderzoeks- en demonstratiestal in Raalte door minister Veerman kijken we terug op een jaar lang Varkens in ComfortClass. Wat hebben we geleerd van drie ronden varkens in de proefstal, en hebben er spannende ontwikkelingen plaatsgevonden? Op deze vragen zult u antwoord krijgen. Maar we kijken niet alleen terug, we gaan ook in volle kracht vooruit; Varkens in ComfortClass gaat de boer op, de praktijk in.

Wij hopen dat u bij deze primeur kunt zijn!

Wanneer: Dinsdag 8 mei van 15:30-16:30 uur
Waar: Praktijkcentrum Varkenshouderij Raalte,
Drosteweg 8, 8101 NB Raalte

Voor nadere informatie Raymond Nolet, projectleider Varkens in ComfortClass, tel.
06-10322186

Varkens in ComfortClass is een initiatief van LTO Nederland en Dierenbescherming in nauwe samenwerking met de Animal Sciences Group van Wageningen UR en Privon. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van LNV, provincies, Rabobank en de Wilhelmina Davyt-Keuchenius Stichting.