Politie Limburg-Zuid

Datum woensdag 2 mei 2007

Politie limburg zuid van start met volontairs
Buurtpreventieproject in Maastricht krijgt primeur

Maastricht - In Nederland verrichten ongeveer vier miljoen mensen op vrijwillige basis werkzaamheden voor vrienden, kennissen, belangenorganisaties en verenigingen. Het vrijwilligerswerk in ons land wordt hoog ingeschat, is van hoge kwaliteit en is een onmisbare schakel geworden in onze samenleving.

De regiopolitie Limburg-Zuid wil aansluiten bij de landelijke ontwikkelingen en wenst daarom een actief vrijwilligersbeleid te voeren dat gericht is op burgers die een actieve bijdrage willen leveren aan het politiewerk. Zij worden bij de politie 'Volontair' genoemd.

De officiële aftrap van het werken met volontairs bij de Regiopolitie Limburg Zuid vindt plaats op dinsdag 8 mei a.s. om 13.00 uur in het Kruisherenhotel aan de Kruisherengang 19 - 23 te Maastricht met de start van het Buurtpreventieproject Kommelkwartier / Statenkwartier in Maastricht. De eerste volontairs zullen worden toegesproken door de politiechef van district Maastricht, dhr. F. Kooiman, waarna zij voor het eerst -onder begeleiding- de wijk zullen ingaan om de wijkagent te ondersteunen bij diens werkzaamheden in de genoemde stadsdelen.