Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Uitreiking unieke Suske en Wiske over veilig internetten

Geachte (onderwijs)redactie,

Ronald van Rooden, directeur belangenbehartiging van Kennisnet Ict op school, reikt dinsdag 8 mei 2007 het eerste exemplaar van de unieke Suske en Wiske over veilig internetten uit aan leerlingen van de Visser 't Hooftschool in Amsterdam. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

In 'Suske en Wiske en de Sinistere Site' komt Wiske door onvoorzichtig om te springen met het internet in de problemen. Kennisnet Ict op school heeft het initiatief voor dit album genomen om kinderen op een leuke manier tips te geven waarmee zij zich kunnen wapenen tegen de risico's van het internet.

Risico's internet
30 tot 35 % van de jongeren van 11 tot en met 15 jaar zegt zich minstens één keer per maand, beledigd, grof behandeld of lastig gevallen te voelen op internet en 37 % van de kinderen uit groep 7 voelt zich niet veilig op internet. Dit blijkt uit de monitor Internet en Jongeren (IVO, 2006).

Ronald van Rooden licht tijdens de presentatie meer cijfers toe over veilig internetten. Twee levende Suske en Wiske poppen interviewen kinderen over hun ervaringen op internet.

Programma
14.30 Welkom door Yvonne de Haas, directeur Visser 't Hooftschool 14.35 Ronald van Rooden, directeur belangenbehartiging Kennisnet Ict op school over veilig internetten 14.45 Belgisch minister van Werk en Informatisering, Peter Vanvelthoven over Suske en Wiske actie in België (onder voorbehoud) 14.55 Korte interviews aantal kinderen over hun ervaringen mbt veilig internetten 15.10 Overhandiging eerste Suske en Wiske
15.25 Vragen van de pers

Locatie
Visser 't Hooftschool
Schuitenhuisstraat 5
1069 WK Amsterdam

Kennisnet Ict op school
Stichting Kennisnet Ict op School is de publieke ict-ondersteuningsorganisatie van, voor en door het onderwijs. De stichting behartigt de belangen van de Nederlandse onderwijssector op het gebied van ict, biedt hulpmiddelen bij het maken van keuzes voor ict-producten en diensten en levert educatieve diensten en producten om het leren te vernieuwen.

Aanmelden
Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Merel Eilander via m.eilander@kenict.org of via telefoonnummer 06 - 1342 6602.