Gemeente Bussum

Gemeente praat met bewoners over veiligheid

Op dinsdag 8 mei om 20.00 uur nodigt de gemeente Bussum de inwoners binnen het gebied Nassaupark, Middenlaan, Nieuwe s Gravelandseweg en Nieuwe Hilversumseweg uit voor een bijeenkomst over het thema Veiligheid.

Veiligheid is voor de gemeente Bussum een belangrijk aandachtspunt. Ieder jaar stelt de gemeente een plan vast met zaken op het gebied van veiligheid die integraal aangepakt dienen te worden. Integraal wil zeggen; met zn allen, niet alleen de gemeente, maar ook politie, brandweer en vooral bewoners spelen daarin een belangrijke rol.

Bij de ontwikkeling van bovengenoemd jaarplan wordt gebruik gemaakt van twee soorten gegevens, namelijk objectieve en subjectieve gegevens. De objectieve gegevens zijn cijfers die een beeld geven de veiligheid in de wijk. De politie is tijdens deze bijeenkomst aanwezig om een toelichting te geven op deze cijfers.

Voor het opstellen van het jaarplan zijn de ervaringen van bewoners van groot belang. Als bewoner kunnen zij een beeld geven van de gevoelens die spelen in de wijk. Iedereen wil zich immers prettig voelen in de woonomgeving.

In een forum zullen de wijkagent, de wijkbeheerder, de preventiemedewerker brandweer, de chef kabinet en de burgemeester als portefeuillehouder openbare orde en veiligheid, plaatsnemen. Er zal worden ingegaan op de feitelijke gegevens en daarna is er ruimte voor een gesprek over hoe de bewoners de buurt ervaren.

Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in het gemeentehuis op dinsdag 8 mei om 20.00 uur.