Gemeente Rotterdam

De commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie bespreekt in de vergadering van 8 mei a.s. het Actieplan Rotterdam leest! Rotterdam schrijft! en het uitvoeringsprogramma "De Rotterdamse aanpak van Huiselijk Geweld". Aan de orde komt hoe ze de resultaten van beide programmas wil volgen en of bespreking van de plannen in de raadsvergadering nodig is.

Krediet voor GGD

De commissie bespreekt een voorstel van het college om geld ter beschikking te stellen aan de GGD Rijnmond. De GGD wil hiermee een mobiele röntgenunit (MRU) aanschaffen, om gedetineerden in de regio Zuid-Holland te screenen op tuberculose. De GGD doet dit in opdracht van de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Riagg in Marokko

Op verzoek van de fractie Leefbaar Rotterdam wordt gesproken over activiteiten van Riagg Rijnmond in Marokko. Het Riagg continueert zorg in het land van herkomst, omdat dit een positief effect zou hebben op het ziektebeeld van de patiënten als ze terugkeren naar Nederland. De fractie heeft hierover vragen gesteld aan het college, maar vindt in de antwoorden aanleiding om het onderwerp in de commissie te bespreken.

Gratis OV voor basisschool

De commissie bespreekt of ze kan instemmen met het voorstel van het college over de manier waarop de motie "gratis openbaar vervoer voor uitjes basisscholen wordt afgedaan. Het college heeft aangegeven de motie niet zoals gevraagd uit te kunnen voeren en heeft daarom alternatieven gegeven die tegemoet komen aan de motie.

Pauluskerk

Tot slot bespreekt de commissie het onderzoek van de Nico Adriaan Stichting naar de bezoekerspopulatie in de Pauluskerk in verband met de consequenties voor de nodige opvanglocaties.

De vergadering van de commissie MVP vindt plaats op dinsdag 8 mei vanaf 9.30 uur. Belanghebbenden kunnen zich tot twee werkdagen vantevoren aanmelden voor het vragenahalfuur.

Bron: Griffie, 04-05-2007