Ministers wonen voorstelling Afghanistan bij

Ministers Van Middelkoop van Defensie en Verhagen van Buitenlandse Zaken wonen dinsdag 8 mei op het Stedelijk Gymnasium in Leiden de première bij van Breekbaar Nieuws, een voorstelling voor jongeren over Afghanistan. Na afloop van de voorstelling kunnen de scholieren vragen stellen aan de beide bewindslieden.

Breekbaar Nieuws is een dynamische voorstelling met film, ontroerende verhalen en live muziek. Volgens de bedenker Gijs Wanders (voormalig journaallezer en kinderboekenschrijver) toont Breekbaar Nieuws Afghanistan op een verrassende manier.

"Na dertig jaar oorlog bouwen de Afghanen hun land weer op. Ondanks alle beperkingen, heerst er weer bedrijvigheid. Vrouwen zetten een sportschool op, jongeren kijken massaal naar Afghan Star - de Afghaanse versie van Idols - en regelen hun stiekeme afspraakjes per mobieltje. Een circusschool laat kinderen voor even hun zorgen vergeten, meisjes mogen weer voetballen en jongens dromen van een carrière als veearts of ingenieur", aldus Wanders.

Wanders reisden met een fotograaf, een cameraman, een kunstschilder en twee muzikanten naar Afghanistan om samen met Afghanen het leven van alledag in beeld te brengen.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed