Gemeente Zwolle

Melkmarkt bijna klaar


Datum uitgave: 05/08/2007

Eind april zijn twintig nieuwe elzen geplant. De komende weken worden de boomroosters aangebracht om de stammen te beschermen en de ondergrondse boomconstructie, die de bomen voldoende groeikansen moeten geven, af te dekken.

Bomen
Werkzaamheden landtong Rodetorenplein van start

Eind mei starten de voorbereidende werkzaamheden op het Rodetorenplein. Hier wordt de landtong volgens de contouren uit de Middeleeuwen heringericht. Hiervoor worden damwanden geslagen en kademuren aangepast. Met de aanleg van de landtong wordt ook de monding van de Grote Aa weer zichtbaar gemaakt. Naar verwachting is de kade van de landtong dit jaar nog klaar. Voor de duur van de werkzaamheden worden de tijdelijke units, die nu dienst doen als havenmeestergebouw, verplaatst. Als het plein in 2009 wordt opgeleverd, maken ze plaats voor een definitieve behuizing voor de havenmeester. Ook van het Rodetorenplein verdwijnen de parkeerplaatsen.
Het project Grote Markt, Melkmarkt, Rodetorenplein is het eerste grote herinrichtingsproject uit het Binnenstadsprogramma. Dit winkel- en horecagebied wordt het domein van vooral voetgangers en fietsers. Door de herinrichting ontstaat een uitstekende verbinding tussen het gebied rond het Maagjesbolwerk en het winkelgebied rond de Diezerstraat. Ook zorgt de herinrichting voor een verbetering van de veiligheid en overzichtelijkheid van het oude stadshart.6

Op onderstaande link is informatie over het Binnenstadsprogramma te vinden.